1. Skijališta s posebnim šarmom koja Hrvati obožavaju

Procjenjuje se da čak oko 200.000 Hrvata svake godine odlazi na skijanje. Najviše ih privlače skijališta u Austriji, Italiji, Sloveniji, Francuskoj i BiH. Svi oni koji zimski godišnji odmor ne mogu zamisliti bez sunca, planina i nestvarnih pogleda s visina znaju da se i ove godine isplati otići u najpopularnija skijališta poput skijališta u Bad Kleinkirchheimu i Nassfelda u Austriji, Kronplatza u Italiji ili nešto bliža slovenska skijališta poput Kranjske gore, Mariborskog pohorja i Vogela. Osim zbog toga što se nalaze u susjednim zemljama, ta su skijališta Hrvatima primamljiva i zato što imaju velik broj kilometara skijaških staza (neka čak više od sto), njihovo prirodno okuženje ostavlja bez daha, a nije zanemarena niti gastronomska i spa-ponuda.

Zimski odmor Zimski odmor (Foto: Getty Images)

Najveća reklama skijaškim aranžmanima svakako su zaljubljenici u skijanje koji nakon prvog spusta više nikada ne žele prestati skijati. To je i stil života, a svaki prijatelj ili član obitelji kojeg uporni skijaški rekreativci pridobiju na ski stranu svijeta, njihova je mala osobna pobjeda. No činjenica je i da skijanje košta. Na primjer, sedmodnevna karta za skijanje na spomenutom Kronplatzu u Italiji za odraslu osobu ove sezone stoji 313 eura. Kada se tom trošku pridoda iznos koji morate izdvojiti za smještaj, opremu, a naravno i hranu te ostale potrepštine, iznos koji ćete morati izdvojiti vrtoglavo se penje.

Zbog toga je važno biti dobro organiziran, odvagnuti što vam je bitno, a bez čega možete i uživati u putovanju koje ste čekali cijele godine. Jedan od savjeta kako ne propustiti ovogodišnji snježni užitak, a da ne zapadnete u neželjeni minus jest kontrola troškova. Iako je na putovanjima kontrola često jako teška i troši se više od planiranoga, moguće je odrediti dnevni limit i jednostavno ga ne prelaziti. Takvu opciju ima Aircash aplikacija na koju možete uplatiti novac, a novac je odmah na raspolaganju na Aircash Mastercard prepaid kartici.

Aircash Aircash (Foto: Aircash)

Dovoljno je kupiti karticu, aktivirati ju u aplikaciji i zatim bezbrižno postavljati dnevni i mjesečni limit (za plaćanja karticom ili za isplatu na bankomatu) i pratiti sve transakcije. U hitnim slučajevima uvijek možete povećati raspoloživ iznos.

Ovakva kartica dobar je izbor na putovanjima gdje su turisti ipak više izloženi potencijalnim krađama ili gubicima osobnih stvari. Stoga opcija da se Aircash kartica može istog trenutka zaključati iz aplikacije ostavlja više prostora za uživanje u zimskom odmoru ako do nesretnih okolnosti i dođe. Nema straha od nekontroliranog trošenja vašeg novca dok vi pokušavate obavijestiti banku o tome što se dogodilo.

Aircash Aircash (Foto: Aircash)

2. Čarobni adventski sajmovi izvan metropole koje se isplati posjetiti ove zime

Svake godine na internetskoj stranici Best European Destinations posjetitelji diljem svijeta mogu glasati za najbolji adventski sajam u Europi. I Zagreb se može pohvaliti prvim mjestom u toj prestižnoj kategoriji, a iako ove godine glasanje još nije održano, svima je dobro znano u kojim su europskim gradovima adventski sajmovi posebno čarobni. Adventi u Beču i Budimpešti uvijek se nalaze visoko na ljestvici najboljih sajmova, a posjetitelje najviše oduševljavaju raskošne dekoracije i prebogata gastronomska ponuda iz koje vrijedi isprobati baš sve.

Zimski odmor Zimski odmor (Foto: Getty Images)

Iako u Aircash aplikaciji možete postavljati dnevne i mjesečne limite potrošnje za Aircash karticu, na takvim mjestima lako je probiti limit i priuštiti si sve što srce poželi. U slučaju da ostanete bez novca na računu koji ste predvidjeli za posjet čarobnim adventskim sajmovima, čak i ako ste izvan granica svoje zemlje, članovi obitelji ili prijatelji mogu vam putem Aircash aplikacije poslati novac u bilo koje doba dana i noći. Novac je vidljiv u Aircash novčaniku za nekoliko trenutaka i odmah raspoloživ na Aircash kartici. Novac možete podići na bilo kojem bankomatu u svijetu sa svojom Aircash karticom ili plaćati Aircash karticom na internetu i na svim prodajnim mjestima.


3. Vani hladno, a vi na toplom: Pravi zimski odmor bez gužve za koji je potreban samo snijeg

Odmor u pravom smislu riječi onaj je na kojem zaista ne radite ništa. Za ljubitelje potpunog hedonizma predlažemo zimski odmor rezervirati u spa-centrima u kojima se možete cijeli dan namakati u toploj vodi s pogledom na snijegom prekrivene obronke planina. A kada vam dosadi ljenčarenje u bazenima i jaccuzijima, nema boljeg nego prebaciti se u udobne saune ili odvojiti vrijeme za opuštajuće masaže uz mirnu i tihu glazbu koja vas vodi u neki drugi svijet.

Zimski odmor Zimski odmor (Foto: Getty Images)

Ponuda zimskih odmora zaista je bogata, a malo je lakše suziti izbor ako znate da za pravi luksuz dobivate i popuste. Mastercard ima jedinstvene popuste za svoje korisnike, a ako niste njihov korisnik, te popuste možete ostvarivati Aircash Mastercard prepaid karticom. Dovoljno je na obližnjem kiosku Tiska, iNovina, Konzumu ili INA i Tifon benzinske postaji kupiti svoju karticu za 30 kuna i koristiti sve popuste kao i Mastercard korisnici.

Aircash Mastercard prepaid, tvoja kartica za najsigurniji šoping!

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Aircash po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju