Bugarska
Skijališta u jednoj od najsiromašnijih zemalja Europske unije nude znatno povoljnije cijene od onih u zapadnim zemljama. Staze su široke i dobro održavane, a kao najpopularniju destinaciju valja izdvojiti skijalište Bansko. Tamo ćete za šestodnevni skipas izdvojiti oko 160 eura, a ako pripadate studentskoj populaciji imate pravo i na popust. Skijališta koja još možete posjetiti su Borovets i Pamporovo,a zadnje spomenuto ima i najpovoljnije cijene. Sjećate li se Petra Popangelova?

Srbija
Najpoznatije skijalište kod naših istočnih susjeda zasigurno je Kopaonik. Za šest dana uživanja u srcu sezone, ski kartu platit ćete nešto više od 90 eura, što Kopaonik svrstava među jako povoljne destinacije. Također, i cijene smještaja su prednost. Hranu i alkohol nećemo ni spominjati! Od ostalih skijališta valja izdvojiti Zlatibor (na 238 km autoputa Beograd – Crnogorsko primorje) i Divčibare.

Poljska
Najpoznatija destinacija koju toplo preporučamo jesu Zakopane. Najpoznatiji skijaški centar Poljske smjestio se ispod najviših vrhova Tatri. Skijašima je na raspolaganju 50 žičara, a zbog velike popularnosti svake godine niču nove. Kad stignete tamo, dočekat će vas čak 34 skijaške staze, a oni koje žele postati novi Ahonneni, Nykaneni ili Funakiji - mogu se okušati i na tri ski-skakonice. Dnevna karta koštat će vas nešto više od 16 eura.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju