S približno 700 milijuna posjetitelja godišnje, turistički sektor u Europi je u procvatu. Nevjerojatni kontinent na kojem živi većina nas sadrži neke od najboljih turističkih lokacija na svijetu, od boemskog Praga čarobnog, Pariza i energičnog Lisabona do vječnog Rima. No, popularni gradovi obično su dosta skupi, ili barem, iz godine u godinu postaju sve skuplji i "zakrčeniji" turistima. Stoga, nije se loše okrenuti ni prihvatljivijim alternativama, a prema istraživanju koje donosi portal thetravel.com ovo su neke od najpovoljnijih zemalja Europe!

Mađarska

TOP odredišta: Balaton, Budimpešta

Mađarska, srednjoeuropska zemlja, ima mnogo zanimljivih mjesta koje treba vidjeti i lako je dostupna iz Europe zbog svog strateškog položaja. Zemlja je dom nekoliko malih, šarmantnih gradova, kao i niskih planinskih lanaca, prekrasnih rijeka, čudesnih jezera, prostranih ravnica i drugih nevjerojatnih prirodnih ljepota.

Bugarska

TOP odredišta: Veliko Tarnovo, Melnik, Bansko

Bugarska je država raznolikog krajolika s bogatom poviješću, koja joj je ostavila veliko kulturno nasljeđe. Obdarena je prekrasnim prirodnim okolišem, a postoji mnogo toga što možete otkriti u ovoj hrabroj i ljupkoj balkanskoj zemlji prepunoj veličanstvenih planina, ogromnih nacionalnih parkova u kojima ugrožene vrste slobodno lutaju, pješčanim plažama koje „grle“ Crno more...

Rumunjska

TOP odredišta: Sinaia, Oradea, Iasi, Transilvanija

Najbolje 3 riječi za opisivanje Rumunjske su "autentična", "prirodna" i "kulturna". To je živa zemlja prožeta poviješću, umjetnošću i zapanjujućim krajolikom. U Rumunjskoj postoji gomila fascinantnih mogućnosti koje samo čekaju da budu pronađene, a uvijek možete uživati u veličanstvenoj panorami visokih planina i valovitih brežuljaka na kojima se nalaze blistavi samostani. Dok je Bukurešt pun vitalnosti i akcije, Transilvanija je sušta suprotnost, pa kad dođete tamo, pomislite na trenutak kako je vrijeme stalo.

Poljska

TOP odredišta: Varšava, Krakow, Gdanjsk

Lijepa Poljska odavno je poznata po svojoj gostoljubivosti. Danas, hoteli u velikim gradovima, dvorci u prekrasnom ambijentu, kao i veličanstvene farme i ruralni vinogradi, pružaju posjetiteljima priliku da dožive ovo srdačno gostoljublje. Poljska ukusna kuhinja neraskidivo je povezana s njihovim gostoprimstvom. Ova zemlja nudi širok raspon atrakcija, uključujući zapanjujuće nacionalne parkove, povijesne gradove i jedinstvenu kulturu.

Rezervat prirode Uvac, Srbija - 5 Rezervat prirode Uvac, Srbija - 5 (Foto: Getty Images)

Srbija

TOP odredišta: Beograd, Novi sad, Fruška gora

Osim što je jedno od europskih odredišta za putovanja po najpovoljnijim cijenama, Srbija je užurbana i bučna zemlja koja je dovoljno mala da turistima omogućuje iskustvo urbanog Beograda i sporiji tempo drugih gradova i nacionalnih parkova u par dana . Srbija pruža jednostavan pristup raznolikoj lepezi kultura i povijesti koje se susreću u ovom dijelu Europe, a ne trebamo posebno dodati kako će svi ljubitelji roštilja ovdje doći na svoje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju