1. Freiburg, Njemačka
Osim što je jedan od najčišćih gradova na svijetu, Freiburg je i jedan od najzelenijih. Poznat je po visokom životnom standardu, srednjovjekovnom sveučilištu i brojnim modernim arhitektonskim zdanjima.

2. Oslo, Norveška

Oslo je glavni grad Norveške, ima 600 tisuća stanovnika i smatra se jednim od najčišćih gradova Europe. Kako i ne bi, kada je životni standard totalno drugačiji od bilo koje druge države na svijetu, kako po financijama, tako i po mentalitetu ljudi...

3. Helsinki, Finska
Očito je da su zemlje sjeverne Europe najosvještenije po pitanju očuvanja prirode i čistoće. Tako je i Helsinki našao svoje mjesto na popisu najčišćih gradova. On je također proglašen jednim od najpoželjnijih gradova za život.
4. Wellington, Novi Zeland
Novi Zeland je poznat po svojim predivnim prirodnim ljepotama (koje su ujedno i veoma očuvane). Najčišći grad je Wellington koji je ujedno i glavni grad, drugi po veličini u državi i najmnogoljudniji glavni grad Oceanije.

5. Kopenhagen, Danska
I opet se vraćamo na sjever Europe, točnije u glavni grad Danske - Kopenhagen. Nalazi na istočnoj obali Baltika, s pogledom na grad Malme i švedsku obalu. Od 2000. godine ta su dva grada povezana mostom Øresund.

6. Kobe, Japan
Tko bi rekao, i jedan japanski grad nalazi se popisu najčišćih gradova na svijetu. Kobe ima dobro planiran sustav za zbrinjavanje otpada, kao i brojne aktivne projekte koji se brinu da čistoća u gradu bude na zavidnoj razini!

7. Honolulu, Havaji

Honolulu je poznat kao destinacija koja nudi brojne prirodne ljepote i čistoću koja se rijetko gdje može doživjeti. Stanovnici i vlast ulažu velike napore kako bi grad održali na nivou, a to ne ostaje nezapaženo ni kod turista.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju