Nakon što su pomno proučili potražnju u sektoru luksuza te izabrali pravo mjesto i vrijeme za otvaranje hotelske oaze, spremno su krenuli u promociju iste garantirajući kvalitetu vlastitim celebrity imenom.

The Greenwich hotel, New York
Vlasnik: Robert De Niro

Robert De Niro tek se nedavno priključio listi poznatih osoba koje posjeduju hotele. Njegovo hotelsko vlasništvo, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, otvoreno je u travnju u poznatoj četvrti TriBeCa gdje se održava filmski festival kojeg je osnovao popularni glumac. U dekoriranju svih 88 soba sudjelovao je i sam De Niro sugerirajući ambijent ispunjen tibetanskim svilenim tepisima, engleskim kožnim foteljama, švedskim krevetima i talijanskim mramorom.
Hotel je vodio računa i o tehnološko ovisnima nudeći plazmu TV, priključnu stanicu za iPod te bežični internet u svakoj sobi.
Restoran nudi talijansku kuhinju, dok se umorni gosti i Njujorčani mogu opuštati u spa centru inspiriranom azijskom tradicijom.



Sundance Resort, Sundance, Utah
Vlasnik: Robert Redford

Robert Redford kupio je skijalište u Timphavenu ne planirajući ga napuniti sa što više hotela, već smještaj osigurati u jednom ‘utočištu’ stopljenom s prirodom. Smještaj u ovom prekrasnom prirodnom okruženju sastoji se od drvenih kolibica s vlastitom malom terasom s koje s može uživati u jednako lijepom ljetnom ili zimskom pejsažu. Kada gostima dosadi uživanje uz topli ili hladni čaj na terasici, mogu uživati u sauni ili zatvorenom bazenu.



Mission Ranch, Carmel, California
Vlasnik: Clint Eastwood

Mnogi nisu bili iznenađeni kada je Eastwood objavio kako njegova hotelska akvizicija nije kozmopolitski hotel, već farma na povijesnom lokalitetu u Kaliforniji. Nastojeći sačuvati arhitektonska obilježja farme iz 19. stoljeća, preuređenjem se sačuvao ugođaj već zaboravljene Amerike. Pogled na ocean, ovce na ispaši i stolac za luljanje na trijemu privlače mnoge turiste, a korištenje restoranske peći za snimanje filma ‘Nepomirljivi’ dodatni je poticaj za dolazak mnogim fanovima slavnog glumca i redatelja.



The Big Sleep, Cardiff
Vlasnik: John Malkovich

Malkovich je otkupio zgradu u britanskom gradu Cardiff u koju su godinama službenici dolazili u mnogobrojne urede različitih tvrtki. Od bezličnog nebodera odlučio je napraviti moderan hotel pristupačan ne samo bogatim putnicima, već i turistima ograničenog budžeta. Sobe je prostrane i svijetle, ispunjene puderasto-ružičastom, svjetlo-plavom i toplom čokoladnom bojom. Cijena za najjeftiniju sobu je 49 funti, dok se za penthouse treba izdvojiti dvostruko više. Ovakav se hotelski koncept pokazao jako uspješnim tako da su otvoreni hotel i u
Cheltenhamu and Eastbourneu.

Palazzo Versace, Gold Coast, Australija
vlasnica: Donatella Versace

Ekstravagantno hotelsko zdanje s pet zvijezdica je namanje što se očekuje od raskoši sklonoj Donatelli Versace. Upravo je takvu gozbu luksuza i otvorila poznata dizajnerica čiji hotel ukrašavaju svjetlucavi kristalni lusteri, zlatni zastori i mramorni podovi. Cijeli je kompleks okružen bazenima i palmama, a svaka pomno uređena soba ima i svoj vlastiti spa. Ukoliko su se gostima svidjeli predmeti s potpisom Versace korišteni u uređenju hotela, istovjetni se mogu kupiti u butiku hotela.

Blancaneaux Lodge, Belize
Vlasnik: Francis Ford Coppola

U vlasništvu readtelja Francisa Forda Coppole nije jedan hotel, već njih tri: Blancaneaux Lodge and Turtle Inn u Belizeu, dok je La Lancha u Guatemali, a Jardin Escondido u Buenos Airesu.
Coppola se u Blancaneaux Lodge zaljubio dok je snimao ‘Apokalipsu danas’ na Filipinima zbog čega mu je i danas najdraži hotel. Kako je hotel bio u očajnom stanju, odlučio ga je preurediti i učiniti privlačnim i za najzahtjevnije svjetske putnike. Gosti mogu uživati u prekrasnom okruženju, posjećivati ostatke ruševina Maja ili pak očekivati celebrityje. Naime, između ostalih ovdje su odsjeli Leonardo DiCaprio i Cameron Diaz.



Ariel Sands, Devonshire, Bermuda
Vlasnici: Michael Douglas and Catherine Zeta-Jones

Nakon što su supružnici Douglas u ovom hotelu proveli nezaboravne trenutke, odlučili su ga kupiti i preurediti po vlastitom ukusu. Danas se ovaj kompleks sastoji od luksuznih kolibica smještenih uz samu obalu nudeći prekrasan pogled na ocean. Ni oni najrazmaženiji ovdje ne mogu naći zamjerku, a kako je prije nekoliko godina hotel ušao u listu među 100 najseksi hotela na svijetu, često je odredište za tek vjenčane parove.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju