Važno je bacati stvari okolo
U belgijskom gradiću Binche odabrani projektil je - voće. U nedjelju, ponedjeljak i utorak prije Velike srijede, Binche postaje središte maskiranih likova zvanih Gilles koji nose velike košare s narančama kroz grad. One završe kao projektili koji gađaju svoje mete, u ovom slučaju ljude diljem grada. Zamislite samo kako šećete gradom i u glavu vas pogodi, ni više ni manje, nego naranča. WTF?

Boje, čizme  i pokoja rajčica
U međuvremenu, ako se zadnje srijede u kolovozu nađete u španjolskom gradiću Bunol, svakako izbjegavajte šetnju po centru ulice, jer voće koje se baca ovdje nije tako tvrdo, ali je štetno za vašu odjeću. Leteći objekti u Bunolu su rajčice, koje su festival "La Tomatina" proslavile diljem svijeta. Zanimljiva činjenica je da svake godine čak 60.000 turista dolazi na ovaj festival kako bi bacali i bili gađani rajčicama. Ako pak zalutate u Taihape u Novom Zelandu čuvajte glavu. Ondje se na prolaznike baca velika gumena čizma koja bi vas, ako vas pogodi, mogla natjerati da se zapitate imate li putno osiguranje! Ako zalutate u Indiju tijekom festivala boja Holia, izbjegnite nošenje najbolje odjeće, jer bi mogli dobro požaliti. U sklopu proslave, u zrak se bacaju razne boje u prahu Abir, koje će od vašeg odijela napraviti tulum pijanih papiga maturantica.

Bonus penis...
Srećom, ne uključuju svi festivali leteće projektile. Tako smo otkrili i  festival posvećen muškim genitalijama.



Da dobro ste čuli. Festival penisa, ili kako ga Japanci nazvaju - "Hōnen Matsuri", festival je plodnosti u kojem se slavi upravo muškarčev najdraži prijatelj – njihova muškost. Slični festival održava se i u Kawasakiju pod imenom "Kanamara Matsuri". Pogledajte detalje u videu, naravno, ako ste punoljetni!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju