Neudobno sjedenje, loša hrana i osjećaj da ste poput sardina svima koji su makar jednom letjeli itekako je dobro poznat.

Udobnost je vjerojatno ključna kad ste u zraku devet, deset ili i više sati. Stoga, kada se "odlikaši" vinu u oblake, odaberu jednu od najluksuznijih zrakoplovnih kompanija kako bi dugo putovanje prošlo na najugodniji način. Jasno, ovdje govorimo prvenstveno o putovanjima u – prvoj klasi.

Možemo se složiti kako putovanje u prvoj klasi samo po sebi podrazumijeva veću udobnost, no ipak neki uvijek daju više. Sudeći prema portalu luxurycolumnist.com, sljedeće aviokompanije pružit će maksimalnu udobnost u zraku.

Qatar Airways

Tvrtka koja se već tradicionalno proglašava najboljom na svijetu mora se naći i na ovom popisu. Iako je osnovana tek 1997. godine, što će reći da je prilično mlada, ogromnim ulaganjima došla je do pozicije najbolje zrakoplovne tvrtke. U prvoj klasi čekaju vas raskošna sjedala u apartmanima, dizajnerske pidžame, ukusni a la carte jelovnik, LCD zaslon i još mnogo, mnogo toga...

Singapore Airlines

Osnovan 1947., Singapore Airlines glavni je zračni prijevoznik Singapura. Taj sjajni zračni prijevoznik nudi širok raspon odabranih pogodnosti za putnike kako bi osigurao ugodan let. Putnici prve klase uživaju u dvokrevetnim apartmanima s odvojenim krevetom te televizorima ravnog ekrana – treba li još što dodati?

Etihad Airways

Ovaj prijevoznik jedan je od službenih zrakoplovnih prijevoznika Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pružajući tračak glamura u svakom smislu, letenje prvom klasom Etihad Airwaysa iskustvo je s pet zvjezdica od početka do kraja. U međunarodnoj zračnoj luci Abu Dhabi nalazi se impresivan Etihad First Lounge, s teretanom i barom.

Tijekom leta uživat ćete u vrhunskom izboru vina, ali i hrane. Tu je i luksuzni prvoklasni pribor s toaletnim potrepštinama Acqua di Parma. Zrakoplovni prijevoznik također nudi iznimne mogućnosti nadogradnje za ekonomsku klasu kako bi pružio osjećaj ekskluzivnosti uz pristojnu cijenu. Ovo uključuje dodatnu opciju Economy Neighbour-Free, gdje se putnici mogu nadmetati za dodatna tri susjedna sjedala.

Zrakoplov - 1 Zrakoplov - 1 (Foto: Shutterstock)

British Airways

Britanska nacionalna aviokompanija nebom leti od 1974. godine. Uz uslugu poslijepodnevnog čaja moći ćete grickati izvrsne sendviče na tradicionalan britanski način. U prvoj klasi dobivate Elemisovu kolekciju za njegu kože i tijela od sedam komada, kao i papuče te toaletnu torbu.

Potpuno ravan krevet u prvoj klasi ima nadmadrac od mikrovlakana i pjene i te se putnici osjećaju kao da spavaju u oblacima...

Air New Zealand

Uz prioritetnu prtljagu i premium prijavu na paket Business Premier putnici će moći uživati u bezbrižnom iskustvu leta. Ravna sjedala popularna su na dugim letovima. Ekonomska klasa Air New Zealand također nudi opciju Economy Skycouch, koja putnicima omogućuje da se nadmeću za mogućnost pretvaranja svojeg sjedala u kauč.

Emirates

Putujući prvom klasom s Emiratesom, putnici uživaju u potpunoj privatnosti u svojem apartmanu. Vrata za privatnost od poda do stropa štite vas od buke i osiguravaju dobar san. A380 i Boeing 777 Private Suites imaju potpuno ravan krevet i slušalice za uklanjanje buke Bowers & Wilkins E1 dizajnirane posebno za Emirates. Tu je luksuzna kolekcija za njegu kože Byredo da ne biste slučajno sletjeli s kožom koja nije njegovana...

Emirates je također dobitnik nagrada za najbolju svjetsku zabavu tijekom leta 2021. Bude više od 4500 raznih kanala u svojem sustavu, uključujući filmove, igre, glazbu i TV emisije na više jezika.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju