I dok neke aviokompanije nastaju, a neke nestaju, što se tiče poretka najboljih, tu "potresa" nema. Katarci i dalje dominiraju zračnim prometom, i to ne drugi, ni treći, ni četvrti put, već nevjerojatni – sedmi!

Qatar Airways rekordnu je sedmu godinu zaredom proglašen najboljim svjetskim zrakoplovnim prijevoznikom na dodjeli "zrakoplovnih Oscara".

Prijevoznik je nadmoćno nadmašio 350 zrakoplovnih prijevoznika na dodjeli Skytrax World Airline Awards 2022. Srebrnu medalju i drugo mjesto osvojio je Singapore Airlines, dok je na trećem mjestu završila kompanija Emirates.

Qatar Airways - 3 Qatar Airways - 3 (Foto: Getty Images)

Što se tiče ostalih velikih kompanija, plasmani su sljedeći: australski Qantas završio je na petom mjestu, Turkish Airlines na sedmom, a Air France na osmom mjestu.

Vodeći britanski zrakoplovni prijevoznik je British Airways, koji je drugu godinu zaredom na 11. mjestu u svijetu, dok je njemačka Lufthansa plasirana četiri mjesta niže. U međuvremenu, prijevoznik broj jedan u Sjevernoj Americi je Delta Air Lines, koji se popeo s 30. na 24. mjesto u cijelom svijetu.

Edward Plaisted iz Skytraxa kaže da je za Qatar Airways pobjeda sedmi put zaredom "jedinstveno i izvanredno postignuće".

"Qatar Airways bio je najveći zračni prijevoznik koji je dosljedno letio tijekom pandemije COVID-a, s mrežom koja nikada nije pala ispod 30 odredišta", dodaje.

Qatar Airways - 5 Qatar Airways - 5 (Foto: Getty Images)

Nije to jedino priznanje koje je avioprijevoznik dobio na dodjeli prestižnih nagrada, koja je održana u hotelu Langham u Londonu. Najbolja biznis klasa, najbolje zrakoplovno sjedalo iste klase, ali i najbolji ručak također su pripisani Qataru.

Dodajmo još kako su dodijeljene i nagrade za najbolje niskotarifne prijevoznike. Prvo mjesto je pripalo Ryanairu, koji slijede Vueling Airlines i EasyJet.

Opcija "bez susjeda": Koliko biste dodatno platili za slobodno sjedalo do vašeg u avionu? +0 Los Angeles

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju