• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Putovanja #Mastercard Priceless

Samo za najveće gurmane: Nezaboravan hedonistički vikend u Istri koji će izbrusiti vaše kulinarsko umijeće

Pašta s tartufima, ručak u masliniku, guštanje u pravoj istarskoj malvaziji i noćenje u luksuznom hotelu. Ovako zamišljamo vikend po mjeri najvećih hedonista, a to je samo mali dio onoga što nas čeka u iskustvima kreiranim s ciljem da razmaze sva naša osjetila. Upravo to je bilo dovoljno da se zaputimo u Istru – gastronomsku zvijezdu Lijepe Naše i doživimo sve što nam ona može dati.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 29.09.2022 10:41 komentari
viber Created with Sketch.
Eat Istria
Eat Istria (Foto:Nova Studio / Tibor Marochini)

Galerija Eat Istria 19 San Rocco 19 San Rocco 19 Eat Istria 19

U trendu Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Svinjski odresci u umaku od luka i piva Umak iz raja Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta

Galerija Eat Istria 19 San Rocco 19 San Rocco 19 Eat Istria 19

Iako smo se već oprostili od toplijih dana, želja za odmorom i guštanjem ne prestaje. Možda se više nećemo brčkati u plićaku, no sadržaja u priobalju ima napretek. Tako nas je Istra, kao prava gastronomska kraljica, dočekala raširenih ruku te smo u njoj proveli nezaboravni hedonistički vikend i uživali u slasnim tradicionalnim jelima, dobrom vinu i fantastičnom maslinovom ulju.

Na pulskoj tržnici dočekao nas je Nikola Pezić, kulinarski entuzijast rodom iz Ivanić-Grada, koji zajedno sa svojim partnerom Goranom Zgrablićem vodi projekt Eat Istria. To iskustvo nude na Mastercardovoj platformi Priceless.com, a njime žele gostima pokazati drugačiju stranu Istre koju turisti nemaju priliku često doživjeti, i to kroz oči lokalaca.
Nikola Pezić - Eat Istria Nikola Pezić - Eat Istria (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
„Naše iskustvo uključuje posjet pulskoj tržnici, na kojoj nabavljamo potrebne namirnice za class, tamo vidimo što je dostupno taj dan, što je svježe, što gosti preferiraju i prema tome prilagodimo meni. Onda sjedamo u auto i vozimo se do našeg maslinika, koji je istovremeno i kuharski atelje, gdje gostima ponudimo marendu, popijemo koju čašu vina, naravno, i onda počinjemo kuhati“, rekao je Nikola i dodao: „Pripremamo četiri jela. Gosti sudjeluju u pripremi, znači ne pripremamo samo mi. Tu je predjelo, pašta s tartufima ako ima tartufa, obično radimo i glavno jelo koje se najčešće bazira na mesu, i desert.“

Na svojoj farmi Scuola u Medulinu najčešće rade tradicionalna istarska jela, no potkrade se povremeno i pokoje moderno, poput ribljeg carpaccia, koji stari Istrijani nisu jeli. No, osim ukusne hrane inspirirane receptima istarskih nona, gosti u njihovu masliniku imaju priliku isprobati i proizvode koje sami spravljaju.
Nikola Pezić - Eat Istria Nikola Pezić - Eat Istria (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
„Od ovih maslina ovdje proizvodimo što maslina za jesti, što maslinovo ulje. U onoj kućici tamo proizvodimo aceto balsamico po tradicionalnom receptu iz Modene gdje je i nastao. Trenutačno je star 12 godina. Pravimo sok od zelenog grožđa, koji se zove verjus i koji se u srednjem vijeku puno koristio u kuhinji, a onda je nekako ispao iz upotrebe. No, danas ga profesionalni chefovi koji kuhaju na jako visokoj razini vole koristiti jer daje lijepu kiselinu jelima. Mi ga radimo sami i mislim da smo mi jedini koji to rade. Od dijela tog grožđa radimo i macerirani ocat i sve se to može kod nas probati“, rekao je Nikola.

Obično rade s manjim grupama, a najčešće je riječ o dvoje ljudi koji se žele bolje upoznati s lokalnim stanovništvom, njihovim načinom života i doživjeti jedno autentično iskustvo. Tako im se mogu bolje posvetiti i stvoriti s njima jedan intimni kontakt.
Eat Istria Eat Istria (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
„Mi se volimo s njima i podružiti jer su to obično dosta interesantni ljudi. Mi nikad ne radimo taj neki formalni stil. Ti cooking classevi u drugim zemljama često izgledaju tako da svatko dobije svoj mali stol i svatko radi svoje jelo. Kod nas to tako ne funkcionira. Mi smo svi skupa“, kaže nam Nikola i dodaje: „Nama jako puno gostiju kaže: 'Mi bismo htjeli upoznati ljude, ali to je ovdje malo teško jer dolazimo u kontakt samo s konobarima, vozačima i recepcionerima i sve je to jako službeno, formalno.' Mi se s njima sprijateljimo i zapravo to njih jako veseli jer na taj način oni stvarno upoznaju nekog domaćeg. Ne pričamo mi s njima samo o hrani i vinu. Oni nas pitaju sto stvari – o politici, o povijesti, svakodnevnom životu, nogometu, i onda im mi možemo dati odgovore na ta pitanja.“

Gosti se više ne zadovoljavaju samo suncem, morem i lijepim plažama. Oni sada traže nešto više od putovanja, pa su iskustva na platformi Priceless.com tako i koncipirana.
Nikola Pezić - Eat Istria Nikola Pezić - Eat Istria (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
„Najčešće nam dolaze gosti iz Amerike. Kako su oni mlada zemlja, jako vole doći negdje gdje postoji tradicija i kušati takvo nešto. To nisu ljudi koji će doći tu i samo ležati na plaži, ići u neke jeftine restorane, nego žele baš upoznati kulturu i način života lokalnih ljudi, a jako puno njih to radi kroz hranu. Mi mislimo da je hrana jedan univerzalni jezik, uz koji ćete, čak i kad ne možete komunicirati međusobno, svi prepoznati koliko je nešto fino“, rekao je Nikola.

Baš poput Nikole, i Teo Ferentich gostima želi ponuditi jedinstven istarski doživljaj koji će dugo pamtiti. Zajedno sa svojom obitelji drži mali, ali luksuzni hotel San Rocco na samom sjeverozapadu Istre u gradiću Brtonigla, koji oduševljava svojim pitoresknim izgledom.
Teo Fernetich - San Rocco Teo Fernetich - San Rocco (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
„Kad smo počeli razmišljati o paketu za Priceless.com, želja nam je bila ponuditi nešto originalno, autentično, nešto baš istarsko. Večera u restoranu gdje predstavljamo naša jela, našu viziju kuhinje. Onda smo htjeli gostu pružiti neko iskustvo u kuhanju, tako da smo se odlučili za jedan masterclass u sklopu kojeg gosti imaju baš priliku kuhati s našim chefovima, s našom Florianom. Imamo večeru u našoj konobi, gdje imamo jednu tradicionalniju ponudu, degustaciju ulja, koja je jako bitan segment naše ponude i, naravno, degustaciju vina u podrumu vinara Coronica – jednog od najpoznatijih vinara na našem području“, rekao nam je Teo.
San Rocco San Rocco (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
Njihov restoran poznat je po brojnim priznatim nagradama, a između ostalog, 2017. bio je uključen i u Michelinov vodič. Zbog toga njihov masterclass zvuči neizmjerno bolje jer se tamo uči od najboljih.

„Sad je počela sezona bijelog tartufa, tako da mi radimo domaću tjesteninu s bijelim tartufom. To je jedno klasično jelo, sama izrada tog jela vrlo je interesantna. Uglavnom pratimo sezone. U proljeće bude sezona divljih šparoga, pa onda radimo nešto sa šparogama“, rekao je Teo.

Kao prava gastrodestinacija koja želi privući samo najveće gurmane, u San Roccu ništa ne prepuštaju slučaju. Tako je za njih posebno važna degustacija maslinova ulja koje dolazi direktno iz njihova maslinika.
San Rocco San Rocco (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
„Imamo oko 1300 maslina na području Brtonigle, evo, za desetak dana ćemo krenuti s berbom. Konkretno imamo tri sortna ulja – Leccino, Busa, Biancheru kao autohtone sorte i onda imamo jedan blend, u kojem smo spojili te tri sorte plus još dvije koje ne flaširamo posebno. Ideja je bila od tog blenda napraviti neko univerzalno ulje koje se može koristiti doma uz sva jela“, objasnio je Teo.

Poseban naglasak stavljaju i na vino jer se Istra može podičiti pravim majstorima i fenomenalnim vinima za koje se uvijek traži čaša više.
San Rocco San Rocco (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
„Mi u podrumu imamo više od 300 etiketa različitih vina, što hrvatskog, što od ostatka svijeta. Malvazija je najpoznatije istarsko vino, tako da volimo voditi gosta kroz degustaciju raznih vrsta malvazije – od klasične svježe do odležane, macerirane varijante tog vina“, rekao je Teo.
San Rocco San Rocco (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
U ovim nezaboravnim iskustvima mogu uživati svi korisnici Mastercard® kartica i tako stvarati trenutke za pamćenje kojih će se rado prisjećati. Uz čašicu vina u ruci i slasno jelo od kojeg rastu zazubice uživat će svi oni koji vole slaviti život i u njemu uživati na najjače.

Iskustva u suradnji s Eat Istriom i San Roccom, članom grupacije Stories, Croatian Unique Hotels, dio su programa Priceless.com koji nudi niz različitih iskustava prezentirajući diljem svijeta ono najbolje od naše zemlje. Upravo među tim jedinstvenim iskustvima, kreiranima posebno za korisnike Mastercard® kartica, baš svatko može pronaći nešto za sebe – bilo da se radi o gurmanima željnima novih gastronomskih doživljaja i vještina, avanturistima koji obožavaju prirodu, zaljubljenicima u stjecanje novih znanja koje nam donosi digitalna tehnologija ili onima koji se jednostavno žele odmoriti na manje uobičajen način.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mastercard po najvišim profesionalnim standardima.

  • #Mastercard Priceless
  • #iskustva
  • #gastronomija
  • #Vino
  • #maslinovo ulje
  • #Hrana
  • #istra
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Tri grada, tri priče: Jednodnevni izleti koji su pravi lijek za zimski umor
Advent u Europi
Tri grada, tri priče: Jednodnevni izleti koji su pravi lijek za zimski umor
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
U Lađarskoj ulici
Ušminkavanje i sasvim nova namjena: Milijunska obnova Domobranske vojarne u Sisku
Tajna savršenog woka: Što ne smijete preskočiti za brzinsku pripremu najukusnijeg jela
Škola kuhanja
Tajna savršenog woka: Trikovi zbog kojih će vam jelo napokon ispasti kao u kineskom restoranu
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Oglas
Zeleno i održivo, poštovanje prirode dio je međimurskog mentaliteta.
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Picadillo: Jednostavno jelo s latino temperamentom
Hit s mljevenim mesom
Picadillo: Recept za senzacionalno, a jednostavno jelo iz jedne tave
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Traumatično iskustvo
Robert o jezivim prizorima snimljenima na američkim ulicama: "Posjetio sam grad živih zombija"
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Vještaci potvrdili
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Dnevnik Nove TV doznaje: U tijeku akcija uhićenja glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića!
Uhićen i smijenjen
Mikulića čeka noć u pritvoru. Dnevnik Nove TV doznaje detalje: "Ovo je prilično čudna policijska akcija"
Ana Radović dvaput je zvala Hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
TRAGEDIJA U SRBIJI
Ana Radović dvaput je zvala hitnu iz razbijenog auta, vozač je imao pun dosje prekršaja. Shrvani otac: "Samo želim znati tko je on"
show
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Nenad Tatarinov privukao pažnju najnovijom fotografijom na Instagramu
''Čestitke''
Nova fotka bivšeg supruga Maje Šuput otkrila promjenu u njegovu životu
Tko je zet Mileta Kitića?
godinama su skupa
Tko je zet Mileta Kitića? Ne voli privlačiti pažnju javnosti, a njegovoj mezimici je velika podrška
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Ovaj dentalni zahvat dramatično poboljšava vaše zdravlje – a većina ljudi to ne zna!
stomatolog vam može produžiti život
Ovaj dentalni zahvat dramatično poboljšava vaše zdravlje – a većina ljudi to ne zna!
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
Fizioterapeut objašnjava
5 razloga zašto vam je teško penjati se stepenicama
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
Urnebesno
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
tech
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
Počeo egzodus?
Više od milijun korisnika prešlo na ovaj operativni sustav odmah nakon gašenja podrške za Windows 10
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Dosad se vjerovalo drugačije
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
sport
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Totalni raspad Dinama u Lilleu: Francuzi deklasirali nemoćne i izgubljene Modre
Pratite na gol.hr-u
Totalni raspad Dinama u Lilleu: Francuzi deklasirali nemoćne i izgubljene Modre
VIDEO Čovjeka je doslovno zamrznuo na nogama: Ovakav nokaut niste još vidjeli!
KAKO GA JE UGASIO
VIDEO Čovjeka je doslovno zamrznuo na nogama: Ovakav nokaut niste još vidjeli!
tv
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
KUMOVI
Kumovi: Došlo je jutro i mora joj platiti
MasterChef: Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
NEUGODNO
Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
U dobru i zlu: Prošao je pored nje kao da je nevidljiva
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Prošao je pored nje kao da je nevidljiva
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
Koja je tajna uspjeha?
Šef šibenskog Iskra brodogradilišta vjeruje da mogu preuzeti 3. maj i učiniti ga profitabilnim. Otkriva kako
lifestyle
Viktroija Rađa u Mary Jane cipelama na koncertu Amire Medunjanin 2025.
Izdanje za koncert
Ovo su najudobnije cipele s visokom potpeticom, ima ih i Viktorija Rađa, a nosi ih uz traperice i sako
Popis recepata za kolače od dizanog tijesta
Mekani, slasni i podatni
Za vas smo pripremile popis recepata za kolače od dizanog tijesta, imamo ih 15, a tu je i bonus
Najbolji popusti haljine za crni petak Black Friday 2025.
13 modela
Ove svestrane haljine nikad ne izlaze iz mode, a sada su snižene i do 40 posto
sve
Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiće u Hrvatsku
spektakl!
VIDEO Kustić ekskluzivno otkrio: Ovo su protivnici Vatrenih pred SP! Reprezentacija od 435 milijuna stiže u Hrvatsku
Severina se oprostila od drage osobe na Instagramu
''U velikoj sam tuzi...''
Severinu shrvao odlazak voljene osobe: ''Sad se opet negdje gore glasno smiju...''
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Rizling raj(n)ski - 3
Veselimo se reprizi

Rizling Raj(n)ski: Festival posvećen velikoj sorti koji je oduševio vinske poznavatelje

Vinski klub se zahvaljuje vinoljupcima na veselju koje su unijeli u dvije dvorane hotela Capital te najavljuje još bolji Festival sljedeće jeseni... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close