Ribafish sljedećeg tjedna kreće u novi ljetni izazov i spajanje otoka središnjeg dijela Dalmacije. Njegov je cilj preplivati šezdesetak kilometara i time spojiti novih 17 otoka dok će ga na njegovom putovanju pratiti vjerna RokOtok ekipa.

Nakon vrlo uspješne prve faze održane 2019. kada je Ribafish „označio“ 17 otoka prepoznatljivim Sport Vision/RokOtok zastavicama, druga od tri faze projekta započinje 03.07.2021. u 9.00 polaskom iz Brodarice za otok Krapanj. Završetak je planiran u utorak, 27. srpnja u 18 sati na otoku Ugljanu. Otoci koje spajaju plivajući između njihovih dviju najbližih točaka, ove godine su: Krapanj, Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje, Murter, Vrgada, Pašman, Ugljan, Ošljak, Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Rava, Dugi Otok i Kornat.

PR PR (Foto: PR)

Projekt #RokOtok je plivačko edukacijski maraton nastao 2019. godine u spomen na Roka, prerano preminulog dječaka kojem je njegov otac obećao da će zajedno obići svih naših 50 nastanjenih otoka. Uz pomoć dobrih ljudi sa svih strana Hrvatske, poznati je novinar i bloger u prvoj fazi preplivao udaljenosti između 17 otoka na jugu Dalmacije, a projekt je dobio nagradu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za doprinos u promicanju pomorske kulture i proglašen najljepšom pričom ljeta 2019..

Nakon pauze od godinu dana uzrokovane nepovoljnom pandemijskom situacijom, ova hvalevrijedna priča ide dalje, a Ribafish nakon što dopliva do otoka malim i velikim stanovnicima otoka Šibensko-kninske i Zadarske županije i njihovim gostima donosi predavanja o važnosti zaštite prirode i okoliša, organizirana čišćenja plaža te interaktivne i poticajne potrage za „blagom“. Osmišljene su i edukativne igre u prirodi, kako bi se podigla svijest o problemu provođenja previše vremena pred ekranima i mobitelima, čemu je danas izloženo jako puno ljudi.

Kao što i sam Ribafish kaže, veliku pomoć u pokretanju i nastavku ovog projekta dobio je od brojnih sponzora, prvenstveno od lidera u sportskoj odjeći i obući, Sport Vision Hrvatske, za kojim su došli i mnogi drugi.

„S Ribafishom uspješno surađujemo već duži niz godina i izuzetno smo sretni i ponosni što i ove godine možemo pomoći Ribafishu i RokOtok projektu. Ovo je vrsta projekta koje uvijek rado podržavamo u sklopu naših društveno odgovornih aktivnosti i vrlo smo ponosni na Ribafisha, te mu želimo puno sreće i mirno more u ovogodišnjoj fazi projekta“, Vesna Čačić- Sport Vision

PR PR (Foto: PR)

Jako sam sretan što napokon imamo sve preduvjete za početak druge etape projekta #Rokotok. Jedva čekamo zaplivati i povezati sljedećih 17 otoka u ovu jedinstvenu ljetnu priču i kroz razgovor s djecom i odraslima poručiti koliko je važno što kvalitetnije provoditi slobodno vrijeme i što manje gledati u ekrane. Povoljna epidemiološka situacija nam napokon dopušta da realiziramo sve planove koje imamo za početak srpnja, uz poštivanje svih mjera i propisa.”, zaključio je Ribafish.

Više informacija o projektu #Rokotok te o planovima aktivnosti i drugoj etapi, provjerite OVDJE ili na stranici www.rokotok.hr

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju