Dugo ćemo pamtiti pandemijsko razdoblje i koliko nam se promjena u svakodnevnom životu dogodilo, možda je jedna od najvećih drugačiji način rada od onog na koji smo do sada naviknuti – rad od kuće.

Puno je tu prednosti – nema vožnje na posao, odjeća je komotnija, a radno mjesto je ono koje si sami odaberemo. Da, to je zapravo najbolje od svega – činjenica da sada sami biramo okruženje u kojem smo najproduktivniji za rad. Nekome je to udoban kauč, nekome radna soba – a neki možda traže neko novo okruženje koje će ih tek motivirati. Mi smo jedni od tih, tražimo inspiraciju u okruženju, prirodi, novim spoznajama i doživljajima.

Sa druge strane, svi mi putoholičari jako dobro znamo kako je raditi na putovanju zapravo inspirativno i puno zabavnije nego u uredu. Jedino što taj osjećaj zna kvariti je loša internetska veza ili želja da krenemo istraživati nova mjesta. Zato smo Vam odlučili dati nekoliko ideja kako na siguran način povezati privatno i poslovno i na što da obratite pažnju kada bude birali svoj homeoffice na nekoj novoj adresi.

Nije tajna da štujemo Jadransku obalu i divimo se njezinim otocima, uvalama i pitoresknim gradićima. Zato je naša preporuka da ove jeseni i zime svoj home office preselite na Jadransku obalu – u neku mobilnu kućicu, vilu ili glamping šator. Osim što Vam ovaj tip smještaja nudi komociju stana, sigurnost i intimu, imate i vrlo dobru internetsku vezu, u neposrednoj ste blizini mora, a smješteni ste u prirodi među ljepotama Mediterana. Svakodnevan rad zasigurno će prolaziti brže kada vam pogled iza računala bude kralo plavo more, a svježi zrak bude razbistrio glavu. Dodatna prednost je što nema gužvi, zajedničkih prostorija kroz koje prolazi velik broj ljudi te što možete imati svoj moment izolacije.

Zašto ne bi razmislili o tome da koji tjedan ili mjesec provedete na Jadranskoj obali, uz blagu mediteransku klimu, istražite nakon radnog dana ulice i kulturno-povijesne znamenitosti šarmantnih mjesta, proživljavate godišnja doba kao lokalci i iskusite pune čari destinacije bez ljetnih gužvi i vrućina. Uvijek se možete i opustiti u grijanim bazenima ili privatnom jacuzziju ako je radni dan bio naporan. Kampovi koji nude zimski odmor zaista su idealni za home office jer nema buke, smješteni su u prekrasnoj prirodi, imate mogućnost naručiti dostavu ili izaći u restoran. Prednost je što možete povesti cijelu obitelj u svoj novi ured - djeca će se zasigurno zabavljati u istraživanju lokacije i kids klubovima koji nude sadržaje za sve uzraste – i to na zatvorenom, a ukoliko imate kućne ljubimce oni su itekako dobrodošli u camping resorte.

Za ovu zimu preporučamo dvije takve destinacije na Jadranskoj obali:

1. Grad Poreč – Istra Premium Camping Resort 5* smješten u Funtani, malom gradiću nedaleko od Poreča ove je godine odlučio raditi cijelu godinu. Ovaj je kamp proglašen najboljim kampom na Jadranskoj obali i zaista nudi pregršt sadržaja i mogućnosti te izbora smještaja. Možete birati želite li homeoffice smjestiti u luksuznu villu sa privatnim bazenom, mobilnu kućicu sa jacuzzijem ili onu na 20 metara od mora, glamping šator ili pak želite sa svojim kamperom doći i parkirati svoj homeoffice u borovu šumu nedaleko od plaže. Ovaj se camping resort može pohvaliti i zaista velikom zgradom sa Vetri barom te igraonicama za djecu gdje nećete osjetiti da je vani zima. U camping resortu se nalazi i vodeni park Aquamar sa grijanim bazenima koji nudi zabavu za cijelu obitelj. Spuštajte se po toboganima, opustite se u infinity pool-u ili se igrajte sa djecom u bazenima prilagođenima njihovim uzrastima. Istra Premium Camping Resort nudi i brojne sportske sadržaje, najam bicikala, mini golf i još puno toga što će vam ispuniti popodneva. Ovo je mjesto idealno za cijelu obitelj jer dok vi radite, svatko pronalazi zabavu za sebe.

2. Otok Krk je nedaleko od samog Grada Krka domaćin još jednom kampu koji radi 365 dana u godini – Ježevac Premium Camping Resortu 4*. Ovaj će Vam kamp zasigurno pružiti mir i tišinu koja Vam je potrebna za rad, a smješten je u tirkiznoj uvalici u gustoj borovoj šumi tako da su mirisi zaista prekrasni. Rad od kuće u prvom redu do mora je rečenica koja može opisati Vaš boravak u ovom Camping Resortu – od smještaja nude mobilne kućice i parcele. Djeca mogu uživati u grijanim bazenima i sportskim sadržajima dok Vi radite, a popodneva možete provoditi u istraživanju ovog šarmantnog otoka. Mi svakako preporučamo turu biciklom i posjet planini mjesec. Kamp je udaljen nekoliko minuta hoda od samog Grada Krka stoga jednostavno možete uživati u eno-gastronomskoj ponudi. Vjerujemo kako će Vam to napuniti baterije da na posao odlazite sa smiješkom.

I za kraj smo ostavili najbolju stvar od svega. Znamo da je homeoffice nekada naporniji nego rad iz samog ureda jer je računalo na stolu i nije teško odraditi neke stvari već kada je upaljeno – za takve slučajeve odlična je opcija Valfresco Direkt. To je online trgovina preko koje možete naručiti lokalne namirnice, gotova i polugotova jela te dostavu iz restorana u gore spomenutim kampovima. Sve vam dostavljaju u Vaš smještaj, a vi osim što štedite vrijeme jer potencijalno ne morate kuhati, jedete lokalnu hranu koju svakodnevno pripremaju vrhunski kuhari.

Nadamo se da smo Vas inspirirali da svoj homeoffice provedete na nekoj Jadranskoj lokaciji i unesete neki novi ritam u svakodnevni posao.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju