Ibiza je dugo vremena nosila nadimak mediteranskog raja za partijanere. Riječ je o jednom od Balearskih otoka u Sredozemnom moru na kojem se tijekom ljeta održavaju poznati partiji, a koje preplave turisti iz cijeloga svijeta.

Lokalno stanovništvo koje želi pobjeći od buke i gužve turista odlaze na sjeverni dio otoka – točnije na pješčanu plažu u uvali Cala d'en Serra koja je duga 40 metara i široka oko 15 metara u sklopu općine Sant Joan de Labritja koja im pruža mogućnost za uživanje u ljetnim aktivnostima u miru i tišini.

Ovdje ćete pronaći šarmantnu pješčanu plažu s mekanim zlatnim pijeskom koja je okružena visokim stijenama, borovim stablima i klekom. Baš zato do nje možete doći samo na dva načina – brodom ili pješice.

Slika nije dostupna Putovanja Mjesta u kojima vam sigurno neće biti dosadno: 7 sjajnih europskih gradova za zabavu

More je uz plažu plitko, kristalno čisto i tirkizno te idealno za ljetno osvježenje, ali i snimanje nevjerojatnih fotografija za uspomenu (i društvene mreže).

Ublizini plaže Cala d'en Serra možete se prepustiti ronjenju i otkriti bogat podvodni svijet Ibize bez straha od toga da ćete biti na putu drugim plivačima ili pak brodovima.

U blizini plaže vidjet ćete nedovršeni napušteni hotel kojeg je dizajnirao katalonski arhitekt Josep Llius Sert 1969. godine. Hotel nije dovršen jer je arhitektu sedamdesetih godina oduzeta dozvola, a on je prognan u Sjedinjene Američke Države. U međuvremenu je područje zaštićeno te je zabranjena bilo kakva gradnja na njemu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju