Gorje Wetterstein u Bavarskim Alpama s najvišim vrhom Zugspitze (2962 m nadmorske visine) omiljeno je mjesto zaljubljenika u prirodu. Jedno od omiljenih utočišta planinara u tom kraju je koliba Tegernsee, nedaleko od Roßstein i Buchsteina, koja se naziva i Orlovo gnijezdo.

Koliba služi kao baza za brojne ture i planinarske rute, a nudi spektakularan pogled na okolicu. U tom dijelu Bavarske postoje i druge kolibe, ali niti jedna nije smještena na tako predivnom položaju, gdje se uzdiže na 1650 metara.

Tegernseer Hütte nudi hranu i smještaj za planinare i penjače, a otvorena je od drugog vikenda u svibnju do prvog vikenda u studenom. Koliba se napaja solarnom energijom i ima cisternu za kišnicu s modernim sustavom dezinfekcije. Spavaonica može primiti do 30 osoba, ali na raspoložive kapacitete je utjecala pandemija, pa je prije posjeta mudro rezervirati smještaj.

Uspon s parkirališta Bayerwald traje oko dva sata. Osim planinarenja, ljubitelji prirode mogu krenuti i na jezero Tegernsee, jedno od najčišćih jezera u Bavarskoj. Temperatura vode kreće se od tri stupnja zimi, a ljeti se zagrije na 22 celzijusa. Tijekom srpnja i kolovoza idealno je za kupanje. Kristalno čista voda jezera Tegernsee i okolni alpski krajolik čine ga jednim od najljepših u Bavarskoj, ako ne i Njemačkoj.



Kreuth, Bad Wiessee, Gmund, Stadt Tegernsee i Rottach-Egern neka su od mjesta na jezeru. Vožnja čamcem, paraglajding, kao i guštanje u lokalnim specijalitetima također su neke od omiljenih aktivnosti posjetitelja ovog dijela Bavarske.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju