Visoko među krošnjama drveća možete dobiti novi pogled na život. Ove staze među stablima mogu biti zabava za cijelu obitelj, a dobro je što ih u Europi ima prilično veliki broj

Put zmajeve krošnje, Švicarska

Također poznata kao šetnica "Senda dil Dragun", ovu novu atrakciju u Laaxu u Švicarskoj grijeh je propustiti. Dugačka kilometar i pol, nudi dovoljno dugačku šetnju s obzirom na to kako je s jednog kraja na drugi potrebno oko 30 minuta hoda. Tu je i 73 metra dugačak tobogan i brojna digitalna iskustva za djecu i odrasle.

Šetnja krošnjama Hainich, Njemačka

Smještena u Nacionalnom parku Hainich, koji se nalazi na UNESCO-ovu popisu Svjetske baštine, ova šetnica u Njemačkoj proteže se na 540 metara. S osmatračnice se pruža spektakularni pogled na planinski vrh Hainich i Tiringijsku kotlinu. Zanimljiva je i po tome što nudi i mogućnost vjenčanja, pri čemu možete pozvati do 20 uzvanika.

Šetnja među krošnjama - 4 Šetnja među krošnjama - 4 (Foto: Getty Images)

Drvena staza, Češka

Putu krošnjama u Nacionalnom parku Krkonoše cilj je educirati posjetitelje o lokalnoj prirodi i divljini. S ukupnom dužinom većom od 1500 metara, ovo je izvrstan način za istraživanje šume jer staza prolazi pokraj 150 godina starih stabala. Toranj visok 45 metara u svom podnožju ima centar za učenje, a možete se spustiti pješice ili 80 metarskim toboganom! Ova staza dostupna je i osobama s invaliditetom.

Šetnja krošnjama stabala Bachledka, Slovačka

Ova slikovita šetnica nalazi se u srcu Nacionalnog parka Pieniny. S nadmorske visine od 82 metra i 32 metra visokog vidikovca puca prekrasan pogled na Belianske Tatre. Jedan od vrhunaca ove staze bez prepreka je Adrenalinska mreža na panoramskoj terasi tornja. Sjednite na mrežu i pogledajte dolje ako ste hrabri! Tu je i spiralni tobogan dug 67 metara za dodatno uzbuđenje, čega vam ovdje očito neće nedostajati…

Šetnja među krošnjama - 5 Šetnja među krošnjama - 5 (Foto: Getty Images)

Šetnja krošnjama Salzkammergut, Austrija

Smještena u slikovitoj austrijskoj regiji Salzkammergut, ova šetnja krošnjama drveća pruža panoramski pogled na šumu i jezero Traunsee. Najbolje je doći do ove šetnice brodom ili vlakom zbog ograničenog broja parkirnih mjesta. Ako vam nedostaje adrenalina, možete se spustiti 75 metara dugačkim toboganom do dna, a to će vas zadovoljstvo stajati dva eura.

Šetnja među krošnjama na Pohorju, Slovenija

Smještena na vrhu planine Rogla u planinskom lancu Pohorje, ova impresivna šetnja krošnjama drveća dugačka je nešto više od kilometra. Duž staze postoji nekoliko informativnih ploča koje će vam pomoći da saznate više o šumi i njezinim stanovnicima, a postoji i nekoliko avanturističkih stanica. Sam toranj visok je 37 metara, dok se s vrha spuštate toboganom ili pješice. Osmišljena za lak pristup, Pohorska staza krošnjama pogodna je za sve uzraste, doslovno od 7 do 77.

Besplatan odmor na rubu šume: Odgovorite na kreativno pitanje i osvojite tri dana smještaja u predivnoj Gorskoj bajci Gorska bajka - 10 Gorska bajka - 9 Gorska bajka - 8 +6 Gorska bajka - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju