Smještaj u kući Glass 20.87 se ne zaboravlja. Riječ je o jedinstvenoj kolibi od stakla u srcu majanske prašume u Puerto Morelosu u Meksiku u kojoj se možete ponovo povezati s prirodom, promatrati zvjezdano nebo daleko od civilizacije i dubinski se opustiti.

Staklena kuća je pravo malo čudo arhitekture te je osvojila nagradu na Meksičko-karipskom arhitektonskom bijenalu 2020. godine.

Kuća u Gorskom kotaru, Lokve - 6 Putovanja Idila u Gorskom kotaru: Kuća uz jezero za punjenje baterija i totalnu uživanciju

Kuća obuhvaća spavaću sobu za dvije osobe okruženu staklenim zidovima s pogledom na prašumu, dnevni boravak i dobro opremljenu kuhinju. Tu je i staklena tuš-kabina. Ne brinite, ne morate biti stidljivi dok se tuširate – ovdje nema susjeda koji bi vas slučajno mogli vidjeti.

Terasa na krovu kuće Terasa na krovu kuće (Foto: Airbnb.com)

Zbog staklenih zidova osjećat ćete se kao da spavate i živite sami usred šume. Štoviše, kada se kuća gleda izdaleka, izgleda kao da se stapa s okolicom.

Na krovu kuće nalazi se prekrasna terasa idealna za vježbanje, druženje ili opuštanje u miru i tišini. U sklopu kuće nalazi se i roštilj za pripremanje ukusnih jela. Ako ne želite kuhati na odmoru, možete unajmiti i privatnog chefa koji će to raditi umjesto vas.

Najviša soba za iznajmljivanje preko Airbnb-a - 4 Putovanja Na 3500 metara visine: Najviša soba u Europi koja se mogla rentati preko Airbnb-a

Ovdje su vam na raspolaganju i bicikl za istraživanje okolice, ali i teleskop za opažanje nebeskih tijela. U okolici se možete kupati, roniti, pecati ili prepustiti adrenalinskim aktivnostima poput ziplinea.

Kuća Glass 20.87 se može iznajmiti preko internetske platforme Airbnb po cijeni od oko 1500 kuna za noć. Što vas tu očekuje, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Kućica "usred ničega": Je li ovo najljepše mjesto koje se iznajmljuje preko Airbnb-a? Eko kućica Zion u Utahu - 5 Eko kućica Zion u Utahu - 7 Eko kućica Zion u Utahu - 2 +3 Eko kućica Zion u Utahu - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju