Na obroncima planinskog lanca Mont-Blanc na visini od 3500 metara smještena je najviša soba Europe koja se našla u ponudi internetske platforme Airbnb. Soba je smještena u futurističkoj žičari Punta Helbronner u Italiji koja se godinama smatrala najvišom u Europi.

Seoska kuća Margherita - 4 Putovanja Savršena kućica za odmor u Gorskom kotaru u najvišem naseljenom hrvatskom mjestu

Uoči početka skijaške sezone, Airbnb je svojim korisnicima ponudio jedinstvenu priliku jednog noćenja u preuređenoj sobi po imenu Mont Blanc unutar spomenute žičare. Soba ima bračni krevet te je namijenjena za dvije osobe, a ponosi se monumentalnim staklenim prozorima od poda do stropa koji pružaju spektakularni pogled na Alpe.

Uz noćenje u ovom neponovljivom prostoru 27. studenog 2021. godine, ponuda je uključivala prijevoz do vrha žičare, ekskluzivno pravo spuštanja niz snježne padine neposredno prije službenog početka skijaške sezone u društvu svoje domaćice Federice Brignone – olimpijke i osvajačice Svjetskog kupa u skijaškom trčanju, ali i svečanu večeru.

Slika nije dostupna Putovanja Skrivena od pogleda: Kuća u Gorskom kotaru u kojoj bismo proveli cijelu zimu

S obzirom na unikatnost ideje i ograničenost ponude ne čudi da je ista prodana odmah nakon što se pojavila na Airbnb-u 23. studenog ove godine.

Ponuda je došla i s nekoliko upozorenja – potencijalni gosti trebaju se savjetovati s liječnikom prije upućivanja na visinu od 3500 metara, te ponijeti prikladnu odjeću. Iako se prostor unutar žičare grije, temperature izvan nje variraju od -5 do -15 Celzijevih stupnjeva.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju