Kada sanjaju o savršenom odmoru, mnogi razmišljaju o kućici u prirodi u kojoj mogu napuniti baterije i riješiti se svakodnevnog stresa.

Kuća dida Juke pod Lipovcem u Gospiću, u Ličko-senjskoj županiji, jedno je od takvih mjesta. Smještena je na rubu šume, okružena zelenom livadom i netaknutom prirodom te neodoljivim cvrkutom ptica.

Ova kamena kuća obuhvaća dvije spavaće sobe s dnevnim boravkom za maksimalni smještaj sedam osoba. Tu je i dobro opremljena kuhinja s blagovaonicom te kupaonica s tušem i perilicom rublja.

Slika nije dostupna Putovanja 45 minuta do plaže: Drvena kuća u Gorskom kotaru za odmor u prirodi i guštanje u domaćoj hrani

U njezinu sklopu nalazi se i popločeno dvorište s parkiralištem, kao i terasa s vrtom te opremom za roštilj na kojoj možete pripremati ukusna jela te se družiti s najdražima na otvorenom.

Jedan od njezinih velikih pluseva je i sjajna lokacija – svega pet kilometara je udaljena od memorijalnog centra Nikola Tesla, 30-ak kilometara od mora, a u blizini su i Plitvička jezera, brojne biciklističke staze, ali i mogućnost za planinarenje na Velebitu.

Baš zato dobar je izbor za ljetne i zimske odmore.

Slika nije dostupna Putovanja Šumska oaza: Hrastova kuća za bajkovit ljetni odmor u Gorskom kotaru

Iznajmljuje se preko internetske platforme Airbnb po cijeni od 827 kuna za noć. Dio onoga što nudi pogledajte u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju