Gorski kotar na vrhu je liste želja za posjet mnogih u ljetnim mjesecima. Ne samo da to šumsko-brdsko područje u Primorsko-goranskoj županiji obiluje prekrasnim prirodnim krajolicima za totalno opuštanje i odmor već omogućuje i bijeg od vrućina na gradskom asfaltu.

U selu Hlevci u Gorskom kotaru smještena je kuća po imenu Šumska oaza koja ispunjava želje za relaksacijom od svakodnevnog stresa. Okružena je planinskim livadama i goranskim šumama te predstavlja savršeno mjesto za ljetni odmor.

Koliba Šume pjevaju u Gorskom kotaru - 6 Putovanja Šume pjevaju: Koliba u Gorskom kotaru za robinzonski odmor na 1000 metara visine

Hrastova kuća smještena je svega pet minuta vožnje od autoceste Rijeka  Zagreb. Ima dvije spavaće sobe za maksimalni smještaj pet osoba. Na raspolaganju vam je i dnevni boravak, kuhinja s blagovaonicom te kupaonica opremljena tuš-kadom.


Šumska oaza obiluje unikatnim detaljima – od šarmantnog starinskog kamina u prizemlju do sjenice postavljene pokraj kuće napravljene od stare cigle te uređene s velikim stolom, klupama i prostorom za roštiljanje.

Challet Calla - 10 Putovanja Može li bolje? Kućica u Gorskom kotaru idealna za odmor u planinama

Ako vam ikad dosadi istraživanje planinarskih staza u okolici, sjednite u auto i zaputite se prema obali koja je udaljena samo 40-ak minuta vožnje. Ne brinite se, u neposrednoj blizini kućice žive vlasnici koji će vas uputiti u sve tajne toga područja.

Šumska oaza iznajmljuje se preko internetske platforme Airbnb po cijeni od 500 kuna za noćenje. Dio onoga što nudi pogledajte u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju