Kad zahladi, u potrazi smo za ugodnim mjestima s unutarnjim bazenima u kojima se možemo maksimalno opustiti. Ovo su samo neki od najljepših unutarnih bazena na svijetu.

Unutrašnji bazen dvorca Hearst, SAD
Dvorac Hearst u San Simeonu u Kaliforniji nekadašnji je dom novinskog magnata Williama Randolpha Hearsta, koji je izgradio 1919. godine na ogromnom zemljištu. Jedan od njegovih prepoznatljivih simbola svakako je ogroman vanjski, ali i unutarnji bazen, koji je izgrađen u stilu drevnih rimskih termi te ukrašen zapanjujućim statuama.

Hearst dvorac u Kaliforniji - 3 Putovanja Jedno od skupljih u svijetu! Imanje za koje vam treba 8 sati da biste ga cijeloga prehodali

Bazen hotela Manon Les Suites, Danska
Manon Les Suites je hotel s pet zvjezdica u blizini centra Kopenhagena u Danskoj koji se ponosi prekrasnim zatvorenim bazenom po imenu Junglefish pool. Ovdje je sve podređeno tome da se osjećate kao u nekom tropskom raju čak i usred zime. Pristup bazenu imaju samo gosti hotela. Okružen je mnoštvom bilja, a na raspolaganju vam je i hotelski kafić, u kojem možete naručiti sve, od kave do omiljenog smoothieja.


Hotel Four Seasons, SAD
Na 57. katu hotela Four Seasons u Philadelphiji skriva se prekrasan beskonačni bazen iz kojeg puca veličanstveni pogled na najveći grad američke savezne države Pennsylvanije. Učinit će vam se kao da plutate među oblacima. Bazen je grijan tijekom cijele godine, a namijenjen je isključivo gostima hotela.

Hotel Tierra Patagonia, Čile
Posjetite li hotel Tierra Patagonia u Čileu, obavezno se okupajte u njihovu zatvorenom bazenu iz kojeg možete uživati u zapanjujućim prizorima na Nacionalni park Torres del Paine. Topla voda bazena u kombinaciji s pogledom na zasnježene planinske vrhove iskustvo je koje se ne propušta.

 

Unutarnji bazen dvorca Ashford, Irska
Viktorijanski dvorac Ashford kod mjestašca Cong u Irskoj mamac je za ljubitelje raskoši i luksuza. Kroz godine je pretvoren u nevjerojatni hotel s pet zvjezdica koji si mogu priuštiti tek ljudi dubljeg džepa. Prepun je iznenađenja, a obuhvaća i prekrasnu spa-zonu s unutrašnjim bazenom koji je uređen s delikatnim mozaicima i lusterima od školjaka.

Amalienbad, Austrija
Tijekom zime Amalienbad je Bečanima omiljeno mjesto za rekreaciju. Luksuzni materijali, stropovi od 14 metara i prekrasni murali čine Amalienbad najljepšim javnim bazenom u glavnom gradu Austrije, u kojem se lako može provesti i cijeli dan. Za njegov izgled zaslužni su arhitekti Otto Nagel i Karl Schmalhofe.

Unutarnji bazen hotela Ultima Gstaad, Švicarska
Poseban je užitak i plivanje u zatvorenom bazenu hotela Ultima Gstaad s pet zvjezdica u Švicarskoj, koji je dio relaksirajuće spa-zone. Bazen je okružen raskošnim interijerom podcrtanim crnim mramorom i detaljima od bronce koji oduzimaju dah.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju