Dvorac Hearst u San Simeonu u Kaliforniji je jedno od najvećih i najposjećenijih domova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Riječ je o domu novinskog magnata Williama Randolpha Hearsta, koji ga je izgradio 1919. godine na zemljištu veličine od 250.000 rala.

Imanje se nalazi na visokom brijegu, a toliko je veliko da vam treba sedam do osam sati hoda da biste ga cijeloga obišli. Osim velikog dvorca, tu su smještene još tri kuće za goste sa sveukupno 115 soba.

Dvorac Hearst sadrži i ogroman vanjski te unutrašnji bazen koji je izgrađeni u stilu drevnih rimskih termi te ukrašeni zapanjujućim statuama.

Hearst je ovdje nekoć priređivao raskošne zabave koji su posjećivali poznate osobe iz svijeta politike I showbiza – od Winstona Chruchilla do Charlieja Chaplina i Grete Garbo.

Imanje je 1958. godine poklonjeno saveznoj državi Kaliforniji, a svake godine ga posjeti više od 750.000 turista iz cijeloga svijeta.

Kako izgleda dvorac Hearst pogledajte u videu Great Big Storyja.

Grad u kojem su temperature toliko visoke da ljudi žive ispod zemlje Coober Pedy - 1 Coober Pedy - 2 Coober Pedy - 3 +7 Coober Pedy - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju