Tzv. hibridni smještaj posebno je zanimljiv mladima. Ideja o ovakvoj vrsti smještaja zapravo se pojavila i prije pandemije koronavirusa, a pandemija je dodatno ubrzala taj novi trend.

Radne okolnosti znatno su se izmijenile i bilo je potrebno djelovati. Poslovni nomadi ostali su ''zatočeni'' unutar hotela i svakodnevica gostiju znatno se izmijenila. Kako bi njihov život i dalje izgledao kao onaj na koji su navikli, hotelijeri su prenamijenili sobe i omogućili gostima prostore za rad, druženje, jelo i spavanje.

TCG Management TCG Management (Foto: TCG Management)

Po tom principu vodila se i tvrtka TCG Management, hrvatska podružnica švicarske tvrtke WalQinn, koja je za jesen najavila otvaranje takvog tipa smještaja u Tkalčićevoj i Petrovoj ulici u Zagrebu.

Suvremeni putnici, 55 posto mladih poslovnjaka, danas žele putovati poslovno, ali uz opciju da svoj poslovni put produlje radi mogućnosti stjecanja novih iskustva i istraživanja novih mjesta.

Taj globalni trend zahvaća i ove prostore, pa je dobra vijest da potrebe takvih putnika mogu biti zadovoljne i u Hrvatskoj.

TCG Management TCG Management (Foto: TCG Management)

Spomenuta tvrtka uvidjela je prostor na tržištu za rješenje koje treba putnicima milenijalcima i odlučila je kreirati inovativni koncept koji ne spada u kategoriju hotela, već predstavlja novi trend koji se fokusira na kombiniranje najboljih praksi iz hotelske industrije i privatnih smještajnih objekata kako bi zadovoljio potrebe suvremenih putnika.

Kada bi se ta vrsta smještaja uspoređivala s tradicionalnim hotelima, najveća bi se razlika vidjela u pristupu gostima. Prijava i odjava u smještaj fleksibilna je i jednostavna, sve je digitalizirano, a usluga je maksimalno približena onima koji žele samostalno putovati te ne traže usluge karakteristične za hotele poput concierge, room service i slično.

TCG Management TCG Management (Foto: TCG Management)

Naravno, u vrhu usluga koje pruža ovakva vrsta smještaja jest čistoća, personalizacija iskustva kakvo možete doživjeti samo u stanovima ili kućama za odmor, ali i sigurnost, koja je danas vrlo važna.

Prilagodljivost prilikom dolaska i odlaska globalni je trend u turizmu

Ovakva vrste smještaja posebno će se svidjeti mlađoj populaciji koja teži neformalnoj komunikaciji, jedinstvenim i kreativnim prostorima za boravak, a koji ne sadrže usluge koje nisu potrebne za njihov vid putovanja i istraživanja destinacija.

Svakako, goste će dočekati dio onoga što mogu očekivati u hotelima, kao što su kvalitetna posteljina, kozmetika, SmartTV, siguran i brz internet. Prostori su moderno uređeni, a sobe sadrže vrhunsku tehnologiju, udobne su i funkcionalne.

Životni stilovi putnika i poslovnih ljudi sve se više ubrzavaju, planovi se mijenjaju iz sata u sat i takvi gosti danas žele jednostavnost i digitalizaciju te rezervacijski centar koji je dostupan od 0 do 24.

Stabilna i brza Wi-Fi mreža presudan je faktor pri odabiru smještaja suvremenih putnika

Osim digitalnih prijava i odjava, gosti u ovom smještaju imaju na raspolaganju i digitalne usluge koje poboljšavaju njihovo iskustvo boravka. Potpuno je logično da više od polovice poslovnih putnika (56 posto), u istraživanju provedenom na platformi Hotels.com, ocjenjuje besplatan i brz Wi-Fi kao najvažniji čimbenik u odabiru smještaja.

Kao partnera koji će to gostima osigurati, tvrtka je odabrala A1 Hrvatska. Budući da je riječ o najvećoj optičkoj mreži u Hrvatskoj, odsjedanje u ovom smještaju omogućit će brzu i stabilnu vezu bez koje poslovni korisnici ne mogu.

''Neke od tih usluga uključuju brzi Wi-Fi, Smart TV, online preporuke i komunikaciju preko aplikacije. Pouzdan telekomunikacijski partner igra ključnu ulogu u osiguravanju stabilne i brze internetske veze, kao i podršci za druge digitalne alate i usluge koje implementiramo u našem poslovanju. Također, surađujemo s A1 kako bismo osigurali najnovije tehnologije i inovacije u telekomunikacijskom sektoru te kako bismo bili među prvima koji ih implementiraju'', rekao je Dino Karić, jedan od osnivača i CEO tvrtke TCG Management.

Dino Karić s nama je podijelio i podatak o poslovanju tvrtki iz ove branše kojim dokazuje kako je ovakav tip smještaja tijekom epidemije bio traženiji, a i brže se oporavio nakon epidemije u odnosu na tradicionalne hotelske grupacije.

''Gosti sada neovisno o epidemiji korone, koja je sada već iza nas, traže veću fleksibilnost, sigurnost i čistoću te usluge koje su prilagođene njihovim životnim stilovima i načinu putovanja. Naš koncept smještaja omogućuje nam da bolje zadovoljimo te promijenjene potrebe gostiju u svijetu nakon epidemije.''

Poslovna putovanja doživjela su najveći krah tijekom pandemije i tada je internacionalna mobilnost pala za 65 posto, ali povratak na staro, čini se, bolji je od očekivanoga. Svako peto putovanje povezano je s poslom, pokazuje istraživanje ''Business Travel 2020''.

Zanimljiva je i pretpostavka da bi prihod u proizvodnji pao za gotovo 40 posto kad bi se tvrtkama zabranilo da raspravljaju i dogovaraju poslovne odluke uživo s klijentima. Zato putovanja, pa i ona poslovna, mogu očekivati samo rast.

Tvrtka TCG Management upravlja s ukupno 250 smještajnih jedinica diljem Europe, a trenutačno ima najviše jedinica u Zagrebu (90). Do kraja godine, otvaranjem u Petrovoj i Tkalčićevoj, broj smještajnih jedinica u Hrvatskoj povećat će se na 150. Zagreb postaje i turistički i poslovno sve poželjnija destinacija, pa možemo očekivati da će ova tvrtka, koja osluškuje tržište i potrebe onih koji najviše putuju, donijeti još smještajnih rješenja koja će u potpunosti zadovoljiti ono što današnji mlađi putnici traže.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom A1 Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju