Kraj 17. stoljeća bilo je mračno razdoblje za jedan od najljepših otoka Jadrana i okolicu, prijetnja Osmanskog Carstva nadvila se na istoku, a s juga su stizali rojevi napadačkih gusara. A onda, u ovim mračnim vremenima, jedna je obitelj pomogla donijeti svjetlost na otok.

Martinis-Marchi Hotel na Šolti - 10 Martinis-Marchi Hotel na Šolti - 10 (Foto: PR)

Tri brata iz obitelji Marchi, poznate plemićke obitelji iz Mletačke Republike, dobila su dozvolu 1703. za izgradnju dvorca na Šolti kako bi zaštitili Split i okolne otoke. Dvorac je služio u obrambene svrhe, kako bi spasio područje od prijetnji, baš kao što bi i vama mogao pružiti posebno virtualno utočišteod nevidljivog neprijatelja s kojim se već mjesecima suočavamo.

Za posjet dvorcu Martinis-Marchi, koji je dio udruženja Stories, Croatian Unique Hotels, nije potrebno potezati sve do Šolte, to je iskustvo udaljeno jedan klik od vas. Radi se o jedinstvenom digitalnom iskustvu kojem možete pristupiti preko platforme priceless.com za sve korisnike Mastercard® kartice. A tamo možete postati dio raznih magičnih priča i o drugim hrvatskim hotelima koji su dio ove fabule.

Martinis-Marchi Hotel na Šolti - 6 Martinis-Marchi Hotel na Šolti - 6 (Foto: PR)

Možda ih nećete na još neko vrijeme moći posjetiti, no korisnicima Mastercard kartice Priceless.com nudi neprocjenjiva mjesta diljem svijeta koja možete virtualno osjetiti i okusiti uz samo nekoliko klikova, iz udobnosti svog doma.

U video možete vidjeti kako izgleda interijer, ali i eksterijer te šarmantne utvrde koja se prostire na čak 5000 kvadratnih metara. No premda bi mnogi zaključili da ima veliki kapacitet soba, ima tek sedam velikih hotelskih apartmana kako bi se gosti osjećali kao kod kuće.

Martinis-Marchi Hotel na Šolti - 7 Martinis-Marchi Hotel na Šolti - 7 (Foto: PR)

Misao vodilja u kreiranju i uređenju interijera, ali i nevjerojatnog eksterijera bila je upravo toplina doma te nadasve luksuz koji će vas natjerati da zaboravite sve probleme, baš kao što je nekoć davno to radila u svojoj obrambenoj povijesti.

Iako je Šolta i dalje jedno od najnetaknutijih mjesta u Dalmaciji i puna je vlastitih, prekrasnih iznenađenja, poput skrivenih i potpuno privatnih uvala čije postojanje znaju samo mještani, upravo je takva i otočka kuhinja.

U restoranu se pozornost pridaje izuzetno pedantnom spravljanju hrane u kombinaciji s lokalnim svježim namirnicama, i to kako bi se najbolje istaknuo izvorni okus lokalne namirnice, kao i spoj kreativnosti i tradicije. Velika je posebnost restorana i unikatni meni s jelima koja datiraju još iz vremena osnivača dvorca, grofova Martinis Marchi.

Martinis-Marchi Hotel na Šolti - 9 Martinis-Marchi Hotel na Šolti - 9 (Foto: PR)

Bilo kako bilo, ta luksuzna destinacija očarat će sva vaša osjetila, čak i ako je preuzmete u obliku virtualne razglednice putem platforme priceless.com, te će vam osigurati provod koji ćete dugo pamtiti.

Advertisement

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mastercard po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju