Valentinovo je pred vratima, pa ove godine sigurno nećete rezervirati neki od sljedećih smještaja. No to vas ne treba previše mučiti jer romantičan i pažljiv valja biti 365 dana u godini, odnosno ako je riječ o 2024. – 366 dana. Stoga, pogledajte neki od sljedećih smještaja, pa ako imate u planu romantiku, odmor ili nešto treće - birajte.

P. S. – iz Airbnba tvrde da u nekima od ovih smještaja najčešće padaju zaruke…

The Machinery Shed (Australija)

Iako možda ne izgleda tako, ova šarmantna koliba zapravo je nekoć bila ostava za strojeve, izgrađena prije otprilike 125 godina. Danas je to blistavo malo mjesto skriveno u Blackheathu, s pogledom na litice Plave planine. I da, s obzirom na to da je o Australiji riječ, bitno je napomenuti kako na ovom mjestu možete očekivati i snježne radosti.

The Machinery Shed The Machinery Shed (Foto: Airbnb)

Il Pulcino di Maria (Italija)

Ovaj smještaj nalazi se u Moltrasiju, čarobnom selu smještenom na jezeru Como, nekoliko kilometara od samoga grada Coma. Riječ je o udobnom stanu u potkrovlju s velikim dnevnim boravkom s kaminom, moderno opremljenom kuhinjom, spavaćom sobom s bračnim krevetom, kupaonicom s tušem, a posebnu draž stanu daju dva balkona s pogledom na jezero. Eh, nije nam teško zamisliti kako na jednom od njih ispijamo prosecco.

16th Century Dovecot (Škotska)

Zamislite da se nalazite u centru Edinburgha, ali ne negdje gdje je buka, već u prekrasnom vrtu. Ovaj smještaj doslovno ostavlja bez daha. Čeka vas mala spavaća soba u tornju, bračni krevet okružen cedrovim drvetom i pogledom na vrt. Za romantične momente tu je i elegantna kupaonica u drvetu, a za grijanje se ne morate brinuti jer je ono podno.

16tg Century Dovecot 16tg Century Dovecot (Foto: Airbnb)

Nature's Edge Cabin (Engleska)

Nature's Edge Cabin zbilja je posebno mjesto. Doslovno, riječ je o vlastitom mini spa-odmaralištu, smještenom u idiličnom Worcestershireu. Goste čekaju luksuz, mir i potpuna privatnost za savršen odmor. U ovoj kućici itekako ćete se opustiti, a posebno se to odnosi na jacuzzi na terasi.

Super Cute Airstream (SAD)

Ako ste se ikada pitali kako bi bilo provesti romantičnu večer u retro kamp-kućici, rješenje je nadohvat ruke, trebate se samo otisnuti u bespuća SAD-a. U ovoj kućici u Teksasu saznat ćete što znači pojam glamping. Masažna kada, kamin, roštilj, potoci – ova je kućica (i svakako njezin okoliš) hit-odredište u bilo koje godišnje doba.

U srcu Gorskog kotara: Planinska kuća koja je savršena za zimski odmor s ekipom Moderna planinska kuća Zerm u Mrkopalju - 6 Moderna planinska kuća Zerm u Mrkopalju - 5 Moderna planinska kuća Zerm u Mrkopalju - 8 +5 Moderna planinska kuća Zerm u Mrkopalju - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju