Iako turizam nije bio prvotna djelatnost obitelji Bošković, bio je prisutan u njihovim životima od malih nogu. Sve je počelo još davnih 70-ih kada su njihovi baka i djed u svojoj obiteljskoj kući počeli ugošćivati goste.

''Ugošćivali su uglavnom europske turiste u svojoj obiteljskoj kući u Brsečinama, uz njihovo imanje, na kojem su hranili domaće životinje, uzgajali voće i povrće, bavili se maslinarstvom i proizvodili domaći sir, a hrana koju su gostima nudili bila je 'izvorna' hrana, uzgajana i obrađivana vlastitim rukama. Domaćini su jeli za istim stolom kao i gosti te su uspijevali ostvariti topli, domaćinski odnos s gostima, od kojih su se mnogi vraćali ponovno godinama nakon toga'', rekla nam je Pia Ljubičići, kći vlasnika Leonarda Boškovića koja u njihovom hotelu Osmoliš brine o odjelu prodaje i marketinga.

No prije negoli je na tom istom mjestu niknuo današnji hotel Osmoliš, njihovo imanje i dom bili su u potpunosti uništeni tijekom rata.

''U Domovinskom ratu, nažalost, naša obiteljska kuća, kao i kuća bake i djeda stradale su, pa je trebalo krenuti iz početka, što nije bilo jednostavno, ali smo to uspjeli učiniti. Domovi su obnovljeni, život je krenuo dalje i tek godinama kasnije javila se ideja da u kraju iz kojeg smo potekli i u kojem živimo nastavimo obiteljsku tradiciju bavljenja turizmom'', rekla je Pia.

Hotel Osmoliš Hotel Osmoliš (Foto: PR FOTO: Domagoj Blažević)

Tako je nastao hotel Osmoliš, koji je dobio ime po lokalnom toponimu – poluotočiću između Brsečina i Arboretuma Trsteno. Taj predivni, održivi objekt koji se ističe bezvremenskom arhitekturom nalazi se na savršenoj lokaciji za sve one koji vole istraživati hrvatsku obalu.

''Brsečine su bile logičan izbor lokacije ne samo zato što tu i obitavamo nego su i na idealnoj poziciji – samo 17 km udaljene od Dubrovnika, u blizini Elafitskih otoka, kao i Stona i Pelješca, a sva ta mjesta turistima su omiljena izletišta'', rekla je Pia.

Brsečine su pravi primjer slikovita, mirna mjesta koje je bilo omiljeno odmaralište tamošnjeg plemstva. No, osim po statusu popularnog utočišta za odmor, Brsečine su već u doba Dubrovačke Republike bile poznate i po maslinarstvu.
Hotel Osmoliš Hotel Osmoliš (Foto: PR FOTO: Domagoj Blažević)

''Uzgoj te plemenite biljke otada je zaštitni znak lokaliteta, s jednom drevnom sortom koja se izvorno uzgaja baš u Brsečinama, nazvanom brsečka ili zuzorka. Moja obitelj, kao i mnoge obitelji u mjestu, bavi se maslinarstvom i danas, uglavnom za svoje potrebe'', rekla je Pia.

Baš kao što su to radili njihovi baka i djed, cijela obitelj Bošković marljivo radi u hotelu i druži se s gostima koji im stižu iz raznih zemalja, sve kako bi posjetiteljima pružili jedinstven doživljaj mjesta i stvorili im uspomene za pamćenje.

''Turisti imaju već puno više iskustava s putovanjima, njihova su turistička čula istančanija i profinjenija, pa se ne zadovoljavaju više homogenom turističkom ponudom. Sve više traže raznovrsnost ponude, individualni pristup, različite načine za provođenje slobodnoga vremena na putovanju – oni očekuju jedinstveno i cjelovito turističko iskustvo i to je ono što im nastojimo pružiti'', rekla je Pia.

Osim raznolike ponude, turistima je danas izuzetno važan internet jer neprestano žele biti povezani sa svijetom oko sebe, ali i s prijateljima podijeliti nezaboravna iskustva i avanture koje su ih pratile na njihovu odmoru. Obitelj se tu oslanja na svoje pouzdane partnere, poput A1 Hrvatska, koji ih nikada neće iznevjeriti.
Hotel Osmoliš Hotel Osmoliš (Foto: PR FOTO: Domagoj Blažević)

''Rekla bih da je stabilna internetska veza jedna od najvažnijih stvari za goste, a i ne samo za goste već i za našu poslovnu produktivnost općenito, stoga moram reći da smo zadovoljni korisnici A1 usluga, koji su nam izvrstan partner u ovom dijelu'', rekla je Pia.

A1 je trenutačno najrasprostranjenija mreža u Hrvatskoj i pokriva većinu kućanstava svojim fiksnim i mobilnim uslugama. Prema Valiconovu istraživanju tržišta iz 2022., ujedno ima i najzadovoljnije korisnike kućnog interneta, a iznimka nije niti hotel Osmoliš, koji koristi njihovu uslugu kako bi svoju podigao na višu razinu.
Hotel Osmoliš Hotel Osmoliš (Foto: PR FOTO: Domagoj Blažević)
''U stalnoj smo interakciji s gostima i zaposlenicima, a to se u konačnici odražava i na razinu kvalitete usluge. Najveća je nagrada u ovom poslu što uistinu imamo priliku upoznati toliko zanimljivih, različitih i dragih ljudi, a drago nam je kada čujemo njihovu pohvalu i vidimo da uistinu uživaju boraveći u našem hotelu. To nam daje veliki poticaj i pričinjava zadovoljstvo'', rekla je Pia.

Zadivljujuća lokacija, nestvaran pogled na otoke i domaćinski pristup obitelji prema gostima hotela razlozi su zbog kojih se posjetitelji neprestano rado vraćaju k njima. Njihova filozofija koja stavlja gosta na prvo mjesto i nudi svu paletu nezaboravnih iskustava izdvaja ih od ostalih i čini to mjesto posebnim.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom A1 Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju