Iako ga je NASA i ESA koristila kao poligon za trening astronauta za svemirske misije, Lanzarote nije mjesto na nekom nepoznatom planetu u dalekoj galaksiji. Naprotiv, riječ je o najsjevernijem španjolskom otoku u Kanarskom otočju.

Taj otok vulkanskog porijekla prostire se na oko 845 četvornih kilometara u Atlantskom oceanu – oko 125 kilometara od marokanske obale, a od 1993. godine cijeli se smatra UNESCO-ovim rezervatom biosfere.

Sa Dec - 2 Zanimljivosti Nestvarno selo vječnog proljeća koje zimi posjete milijuni ljudi

Zbog ugodne klime, niske količine padalina, prosječne zimske temperature od 18 i ljetne od 25 Celzijevih stupnjeva Lanzarote nazivaju i Otokom vječnog proljeća. Klima na tom otoku pogoduje i uzgoju vinove loze, a pogotovo na predjelu po imenu La Geria, koji je zaštićen.

Krugovi u crnom vulkanskom tlu zapravo su djelo ljudskih ruku. Čokoti se sade u jame promjera oko četiri do pet metara, a potom zagrađuju kamenjem kako bi se skupila voda i zaštitile biljke od jakih vjetrova.

U vinskoj dolini La Geria uglavnom uspijevaju sorte malvazije od koje se rade bijela, rose i crvena vina – od vrlo slatkih do vrlo suhih boca. Dakako, riječ je i o velikoj turističkoj atrakciji koju posjećuju mnogi vinoljupci iz svih dijelova svijeta.

Skriveni biser koji turisti još uvijek nisu otkrili: Je li ovo najljepše selo u Španjolskoj? Cudillero, Španjolska - 3 Cudillero, Španjolska - 1 Cudillero, Španjolska - 4 +1 Cudillero, Španjolska - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju