Što je najljepše u gradu? Priroda, kao i uvijek. Možda jedan od najljepših dokaza za to koliko priroda može zasjeniti svijetla velegrada nalazi se u japanskoj aveniji u Tokiju.

Jedno od najpopularnijih mjesta u gradu tijekom jeseni postaje Icho Namiki, avenija duž koje su posađena ginko stabla. Čak 150 njih krasi ovu aveniju svojim zlatnim bojama i raskošnim oblicima koji završavaju „u špic“, pa se nemojte iznenaditi ako vidite stotine Japanaca i turista s kamerama kako oduševljeno stoje na početku avenije.

Ginko je zahvalan za urbana područja zbog dobre otpornosti na zagađenje zraka, bolesti i insekte, a raste čak i u pomalo klaustrofobičnim uvjetima – kakav Tokio sa svojim zgradama može biti. Štoviše, ginko možete pronaći čak i u zonama Hiroshime – bombardirane 1945. godine – u kojima je život ostao u skromnim oblicima.

Inače je ginko „službeno drvo“ Tokija, a njegov list gradski simbol. Svake godine održava se i festival posvećen njemu koji traje od sredine studenog do početka prosinca.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju