Jedno od ikonskih plovila, kruzer Holiday tvrtke Carnival, uskoro će biti prodano na aukciji nakon bankrota britanske tvrtke Cruise & Maritime Voyages, koja je njime upravljala od 2015. godine. Radi se o jednoj od nekoliko britanskih turističkih agencija koje su se zatvorile zbog epidemije koronavirusa.

Sa svojih 46 tisuća tona težine Holiday je jedan od manjih Carnivalovih brodova, a iako je jedan od starijih u floti, dizajnom je zadržao povezanost s cijelom linijom Carnival, pogotovo izvana. Tako se na njemu nalazi karakterističan i prepoznatljiv „krilati“ dimnjak dizajnera Joea Farcusa. Ukupni kapacitet iznosi 1452 putnika. 

Za tvrtku Carnival plovio je 24 godine a Cruise & Maritime Voyages kupili su ga 2015. i preimenovali iz Holiday u Magellan. Drugi je najstariji Carnivalov brod koji još uvijek plovi. Osim njega još će četiri broda biti prodani na aukciji.

Holiday je trenutačno usidren u luci Tilbury kraj Londona i zainteresirani kupci mogu ga pregledati u dogovoru s aukcijskom kompanijom CW Kellock & Co. Zasad nije objavljena preaukcijska procjena cijene, ali se očekuje da će brod dostići vrijednost od nekoliko milijuna dolara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju