Ako ste među onima kojima je životni cilj vidjeti svijet, ovo bi mogao biti savršen način da to napravite. Kompanija Life at Sea Cruises vodi putnike na prvo svjetsko trogodišnje krstarenje svijetom, prilikom kojeg ćete vidjeti 135 zemalja i svih sedam kontinenata.

Putovanje prilikom kojeg ćete prijeći više od 200 tisuća kilometara počinje 1. studenog 2023. iz Istanbula, s tim da se ukrcati možete još u Barceloni i Miamiju. Kruzer imena MV Gemini posjetit će 375 luka i omogućiti putnicima da provedu više dana u nekima kako bi ih istražili. Putnici će posjetiti Južnu Ameriku i Antarktiku (ukupno će tamo provesti 98 dana), a imat će priliku istraživati gradove, ledenjake i ledene formacije.

Rezidencijalni kruzer MV Narrative američke tvrtke Storylines - 4 Rezidencijalni kruzer MV Narrative američke tvrtke Storylines - 4 (Foto: Profimedia)

Tijekom 67 dana brod će istraživati Karibe i Srednju Ameriku te ukupno posjetiti 69 odredišta, uključujući Portoriko i ruševine drevnih Maja u Meksiku i Belizeu. U Sjevernoj Americi i na Havajima putnici će imati čak 98 dana za istraživanje krajolika na Aljasci, prekrasnih plaža, gradova i sličnog.

U Sjevernoj Aziji putnici će vidjeti 23 različite destinacije, među kojima su Tokio, Seul, Šangaj… Najdulja dionica traje 206 dana i vodi vas u bespuća Južnog Pacifika i Australije, prilikom čega ćete vidjeti Sydney i Melbourne, plaže Fidžija, planine Novog Zelanda i prašume Papue Nove Gvineje.

Naravno, put će sretnike dovesti i do ruševina Angkor Wata, ali i Zanzibara te Madagaskara. Prilikom posjeta Africi moći će uživati i u organiziranom safariju. Naravno, ne gine vam ni obilazak Europe, u kojoj ćete istražiti umjetnost, povijest i gastronomiju čak 38 zemalja.

Najveći kruzer na svijetu Wonder of the Seas - 3 Najveći kruzer na svijetu Wonder of the Seas - 3 (Foto: Profimedia)

Iako je teško zamisliti boravak na brodu od tri godine, vjerujte da MV Gemini ima sve potrebno. Kapacitet mu je nešto više od tisuću stanovnika, a ima prvoklasni restoran, nebrojene aktivnosti, urede, bazene, teretane… Jasno, na raspolaganju je 24 sata dnevno i liječnička služba, uključena u cijenu putovanja.

I sad naravno, pitanje svih pitanja. Koliko sve to skupa stoji? Pa, paketi počinju od 29.999 dolara godišnje (u eurima je to nešto manje), tako da za trogodišnju uživanciju trebate najmanje 90 tisuća zelembaća. Eto, sad kad to znate i iznos vam je prihvatljiv, a vremena imate u izobilju, možda je vrijeme za avanturu života.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju