Autor projekta, kako piše portal Kenova, je poznati hrvatski fotograf Igor Tomljenović, koji je radio u vodećim hrvatskim dnevnim i tjednim tiskovinama, da bi u Australiji diplomirao i magistrirao teoriju moderne umjetnosti i fotografiju. Dobitnik je Kodakove titule fotografa godine za Aziju i Australiju, i autor niza samostalnih izložbi.

Za panoramske fotografije snima se desetak fotografija u krug, a tada se posebnim postupkom pretapaju jedna u drugu pa promatrač stječe dojam da se nalazi upravo na tom mjestu, i okreće u svim smjerovima.

Virtualni prikaz Dubrovnika u 360 stupnjeva jedinstven je pogled na ljepote stvarnog prostora u virtualnom svijetu interneta, a približit će Dubrovnik ne samo novim posjetiteljima, nego i onima koji žele upoznati nova odredišta putem svog ekrana.

Na web-stranici TZ grada Dubrovnika ukupno je postavljeno 26 panoramskih šetnji starom gradskom jezgrom – od gradskih zidina, Straduna, ulice sv. Dominika, starog porta, palače Sponza, Kneževog dvora do Ateliera Pulitika, Umjetničke galerije, Prirodoslovnog muzeja i još niz drugih.

„Dubrovnik Virtual Tours“ možete pogledati na ovoj stranici.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju