Ako se smatrate svjetskim putnikom, a niste posjetili svih osam hrvatskih nacionalnih parkova - nećemo se družiti s vama! Šalimo se, naravno, a evo što vas sve očekuje u petak u Šibeniku.

-Cijeli petak stanovnici Šibensko-kninske županije imat će besplatan ulaz u NP „Krka“.
-15:00 Izložba fotografija u suradnji s foto-klubom Šibenik
-15:30 Predstavljanje Speleološkog vodiča Nacionalnog parka „Krka“ i filma Terra incognita o podzemnom svijetu u NP „Krka“.



Speleološki vodič Nacionalnog parka „Krka“ predstavlja presjek speleoloških i biospeleoloških istraživanja provođenih od 1956. do 2010. u suradnji s hrvatskim i slovenskim speleolozima i biolozima, Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, Planinarskim društvom Željezničar iz Zagreba, Planinarskim klubom Sveti Mihovil iz Šibenika i Hrvatskim biospeleološkim društvom iz Zagreba.

Terra Incognita u trajanju od 30 minuta prikazuje podzemne životinje i  staništa u tri osnovna područja: ulaznoj zoni, zoni polumraka i zoni mraka. U filmu je prikazan dio velike raznolikosti živog svijeta (ukupno poznato 175 vrsta) i prisutnost vrlo važnih, rijetkih i endemičnih svojti, a istraživanja su na svjetlo dana iznijela i nekoliko znanosti nepoznatih vrsta.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju