„Egzotična zima u Zoo vrtu“ je naziv za događanja, brojne radionice, zabavne igre, predstave i sve edukativne programe koji će se tijekom zime održavati u Zoološkom vrtu i traje sve do kraja veljače 2014. godine.

1. i 2.2. ZANIMLJIVI SVIJET MOČVARA

Povodom Svjetskog dana močvarnih staništa (2.2.) vikend smo posvetili zanimljivom svijetu močvara. Saznajte zašto su močvare od iznimne važnosti za sveukupni životinjski svijet, koje sve životinje u njima žive, koje koristi mi imamo od močvara, te zašto je sve manje močvara. Kako su se životinje prilagodile vodenim prilikama istražite dodirom žabe i kornjače.

Ovog vikenda pogledajte i predstavu za djecu „Zoo novosti“**. Zašto slon misli da je vegetarijanac, a hobotnica da je odličan pilot su samo neki od odgovora koje ćete saznati kroz predstavu kazališta Svarog.

8. i 9.2.  ZIMSKI LETAČI

Izradite hranilice za ptice i saznajte koje sve ptice zalaze u vaš vrt, što smijete, a što nije dobro da im ponudite za hranu te kako možete zaštiti hranilice od neželjenih gostiju. Na edukativnom punktu dodirom perja i jaja raznih ptica i drugih preparata pobliže upoznajte ptičji svijet.

15. i 16.2. TRAGOVI U SNIJEGU

Snježni pokrivač nerijetko je jedini način da se prate životinje u divljini, posebice one jako rijetke i „nevidljive“ poput risa. Kako izgledaju tragovi životinja, te kako pomoću njih možemo saznati skoro sve o životinji, a da je uopće ni ne vidimo, saznajte na edukativnom punktu s brojnim preparatima i tragovima ili na predavanju subotom, a na kreativnoj radionici izradite tragove u gipsu.

Ovog vikenda pogledajte i predstavu za djecu „Zoo novosti“**. Zašto slon misli da je vegetarijanac, a hobotnica da je odličan pilot su samo neki od odgovora koje ćete saznati kroz predstavu kazališta Svarog.

22. i 23.2. TROPSKI VIKEND

Upoznajte životinjski svijet kišnih tropskih šuma na brojnim edukativnim punktovima za koje smo pripremili razne preparate, od krzna deve i risa, perja i jaja ptica, pa sve do lubanja i kostura, a sigurno će najzanimljiviji biti kontakt sa zmijom, deguom, dvojenogama i kukcima. Poslušajte predavanje o borbi za život u tropskim šumama te kako su te šume oblikovale životinjski svijet. Sudjelujte u kreativnoj radionici ili zaigrajte „zoo igru“.

Detalje potražite na oficijelnoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju