Ako se želite istinski odmoriti i uživati kao nikada u životu bez previše planiranja unaprijed, pogledajte ponude na Mastercardovoj platformi Priceless.com koje su osmišljene kako bi prezentirale ono najbolje od naše zemlje – u obliku iskustava kreiranih posebno za korisnike Mastercard® kartica. Upravo smo tamo pronašli ovih sedam mjesta u Istri zbog kojih nećete poželjeti otputovati izvan granica Hrvatske, a ako vas zanima ostatak ponude, pratite platformu jer kroz godinu neprestano osvježavaju ponude, pa će se ondje vrlo skoro naći i različita iskustva poput edukacija o recikliranju, smanjenju otpada, bacanju manje hrane i uživanju u prirodi, a da se pritom ne zagađuje okoliš, kako ga održavati čistim i još mnogo toga.

1. Obiteljsko imanje na kojem ćete zaprljati ruke u kuhinji, a zatim uživati u gozbi usred maslinika

Želite li uživati u finoj istarskoj kuhinji, ali prije toga i zaprljati ruke u brašnu, na platformi Priceless.com odaberite EatIstra iskustvo, koje će vas spojiti s vlasnicima slikovitog obiteljskog imanja. Izlet započinje na pulskoj zelenoj tržnici, na kojoj imate priliku sami odabrati najsvježije sastojke, zatim slijedi odlazak na farmu koja se nalazi između obalnih sela Medulina i Ližnjana. Tamo se marenda i pijucka vino prije nego što zajedno sa svojim instruktorima Goranom i Nikolom započnete s pripremom četiriju jela, uključujući tradicionalnu istarsku tjesteninu s tartufima. Na kraju izleta ima dovoljno vremena za uživanje u gozbi uz kušanje šest istarskih vina u hladu maslinika.

EatIstria iskustvo EatIstria iskustvo (Foto: Priceless.com)

2. Boutique-hotel u kojem će vam vrhunska kuharica otkriti tajne istarske kuhinje

Dvije noći u hotelu San Rocco sasvim su dovoljne da osjetite mnoge čari Istre. Prvu večer prepustite se kušanju tradicionalnih jela, a drugu rezervirajte za večeru u istarskoj konobi. Nakon što istražite sve čari prekrasnog okruženja hotela, imate priliku sudjelovati u jedinstvenom kulinarskom tečaju pod vodstvom vrsne i nagrađivane chefice Floriane Ružić, koja otkriva kako pripremiti jela s ostacima namirnica od prethodnih kuhanja. Nakon toga slijedi kušanje vina u podrumu vinarije Coronica i druženje sa sommelierom.

San Rocco San Rocco (Foto: Priceless.com)

3. Restoran u kojem će vam svih sedam sljedova poslužiti chef kuhinje

Ako ste ljubitelj finih hrvatskih vina i morskih plodava, iskoristite Priceless.com iskustvo za dvoje u restoranu Badi, jednom od članova udruge JRE-Hrvatska. Večer započinje smještanjem za intimni stol u restoranu, gdje imate priliku uživati u elegantnoj atmosferi tog omiljenog obiteljskog restorana. Zatim slijedi upoznavanje s renomiranim chefom, koji vas upoznaje s lokalnim jelima i vinima te vam priprema sedam sljedova od lokalnih namirnica, a određena se jela dovršavaju pred vašim očima.

Delicije u restoranu Badi Delicije u restoranu Badi (Foto: Priceless.com)

4. Imanje na kojem ćete popiti vrhunski pjenušac i kušati ekstradjevičanska maslinova ulja

Ako želite upoznati istarsku povijest, kulturu i kulinarske užitke, onda je ovo iskustvo za vas. Ono započinje u parku Kažun, u kojemu možete saznati više o tradicionalnim kamenim građevinama koje su štitile poljoprivrednike i pastire. Iskustvo se nastavlja na imanju Chiavalon u Vodnjanu, gdje se ispijajući pjenušac u kušaonici obitelji Chiavalon saznaje priča o njihovoj povijesti i poslovanju. Nakon toga imate priliku degustirati četiri ekstradjevičanska maslinova ulja i uživati u lokalnim proizvodima. Iskustvo završava obilaskom pogona Chiavalon i pričom o modernoj, održivoj proizvodnji maslinova ulja, uključujući njihove zero waste prakse.

Imanje Chiavalon u Vodnjanu Imanje Chiavalon u Vodnjanu (Foto: Priceless.com)

5. Maslinarsko imanje na kojem nastaju ponajbolja svjetska maslinova ulja

Pitoreskno istarsko maslinarsko imanje Mate nalazi se u Savudriji, a nudi spoj sunca, mora, zemlje i vjetra tijekom degustacije organskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja. Ulja, koja su na listi najboljih svjetskih ekstradjevičanskih maslinovih ulja, nastaju od plodova slikovitog maslinika Zambratija. U sklopu Priceless.com iskustva domaćin će vas odvesti do poznatog imanja Mate Vekića, na kojem u hladovini stogodišnjeg hrasta možete uživati u jedinstvenom kulinarskom doživljaju i usput kušati gurmanske kanapee jedne od najboljih hrvatskih chefica Marine Gaši, ali i ponijeti kući bocu vrhunskog ekološkog ekstradjevičanskog maslinova ulja.

Mate Mate (Foto: Priceless.com)

6. Zalasci sunca, atelijeri i bicikliranje kroz maslinike i vinograde u sjevernoj Istri uz Istriana travel

Ako inače volite hrvatsku Toskanu, onda ste upoznati s time da se u unutrašnjosti sjeverne Istre jedan u blizini drugoga nalaze prekrasni gradići. Za one koji ne žele previše planirati Priceless.com nudi trodnevno iskustvo uz vrhunske delicije i razgledavanje pitoresknih gradića. Odaberete li to iskustvo, noćit ćete u hotelu Vela Vrata u Buzetu, poznatom kao grad tartufa, piva i vode. Prve večeri možete uživati u razgledavanju starog grada Buzeta uz zalazak sunca. Idući dan rezerviran je za vođeni obilazak Roča i tiskarske preše te priču o prvoj hrvatskoj tiskanoj knjizi. U Roču vas očekuje i prezentacija malog OPG-a koji se bavi proizvodnjom konoplje i proizvoda od nje, a domaćini će vam dati i da imenujete sadnice koje se, kada dozriju, ubiru za čaj. Nakon toga vas očekuje ručak u Ročkoj konobi, a zatim obilazak umjetničkog atelijera, u kojemu možete izraditi vlastite freske. Posljednji dan iskoristite za bicikliranje legendarnom stazom Parenzana kroz stare vijadukte, maslinike i vinograde te ručak u Livadama, malom istarskom mjestu poznatom po tartufima.

Vela Vrata Vela Vrata (Foto: Priceless.com)

7. Surf-safari uz instruktore u Medulinu

Želite li isprobati nešto novo ili poboljšati svoje suferske vještine, u Istri možete iskusiti i trodnevnu avanturu jedrenja na dasci. Možete odabrati između osnovne, srednje ili napredne razine instrukcija jedrenja na dasci uz Tsunami Windsurfing. Paket za početnike sastoji se od kardiovaskularnih vježbi, osnova jedrenja na dasci, lekcijama o uvjetima vjetra i mora, sigurnosnih uputa i obuke na obali i moru. Ako već imate iskustva u jedrenju na dasci, možete odabrati standardni paket, a ako želite više izazova, odaberite onaj napredni. U sklopu iskustva družit ćete se s domaćinima uz roštilj, otići na izlet u Levan i ispijati koktele uz zalazak sunca. Osim toga, u dobrim uvjetima možete se odvažiti i na surf-safari sa svojim instruktorima.

Tsunami Windsurfing Tsunami Windsurfing (Foto: Priceless.com)

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mastercard po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju