"Nisam mogao spavati" ili "moja je soba je previše bučna" česte su pritužbe u hotelima, ali braću Riklin takve kritike uopće ne diraju.

Švicarski konceptualni umjetnici lansirali su "antiidiličnu" verziju svog koncepta hotela s 0 zvjezdica. Gosti na raspolaganju imaju tek bračni krevet na platformi bez zidova i stropa, smješten uz cestu pokraj benzinske postaje u švicarskom selu Saillon, na jugu zemlje, u kantonu Valais. U galeriji možete vidjeti raniju verziju hotela s nula zvjezdica, smještenu u zagrljaju planina, na koju se ne bismo nimalo bunili.

Kao što se može zaključiti, braći Riklin ovo nije prva takva instalacija - prethodne verzije bile su postavljene u idiličnom švicarskom selu ili pak unutar bunkera, ali nova soba bez stropa ima pogled na znak koji pokazuje cijene goriva i automobile u prolazu.

Svojom umjetničkom instalacijom braća žele ukazati na promjene koje su potrebne društvu – vrijeme je da počnemo razmišljati o problemima u svijetu: klimatskim promjenama, ratu i načinima na koje štetimo planetu.

"U novoj antiidiličnoj verziji hotela nije poanta u spavanju, nego razmišljanju o trenutačnoj situaciji u svijetu", kaže Frank Riklin, a njegov brat Patrik dodaje: "Sad nije vrijeme za spavanje. Moramo reagirati."

Projekt, koji je razvijen s hotelijerom Danielom Charbonnierom sadrži i tri druge, mirnije sobe s "nula zvjezdica" u vinogradu i na slikovitoj padini.

Nestvarno mjesto u Švicarskoj na kojem se sudaraju dva "čuda prirode" Mjesto gdje se spajaju Rhone i Arve - 2 Mjesto gdje se spajaju Rhone i Arve - 4 Mjesto gdje se spajaju Rhone i Arve - 3 +0 Mjesto gdje se spajaju Rhone i Arve - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju