Rezultati MasterCard istraživanja o trendovima u putovanjima koje je proveo Euromonitor, govore da će ove godine  broj ljudi koji će odmor provesti u svojoj zemlji porasti 114%. Francuzi su na vrhu liste onih koji radije uživaju u vlastitoj zemlji nego u inozemstvu, a slijede ih Španjolci, Nijemci, Britanci i Ukrajinci.

Isti je izvještaj pokazao da Europljani teže „poznatom terenu“ i sigurnosti kada biraju mjesto za godišnji odmor: više od polovice (56%) kaže kako im je preporuka prijatelja, kolega ili obitelji najbitnija prilikom planiranje putovanja. Čak i kada dođemo na željenu destinaciju, i dalje težimo pouzdanosti i udobnosti u biranju aktivnosti i popunjavanju slobodnog vremena: gotovo polovica (46%) Europljana bira odmor uz plažu radije nego različite pustolovine.

Javier Perez, predsjednik MasterCard Europe, komentirao je: „Činjenica je da Europljani traže dodatnu sigurnost na svojim putovanjima – bilo da se radi o opuštanju na plaži ili planinarenju, što samo pokazuje našu potrebu za pouzdanim i sigurnim pratiteljem na putovanjima“, nastavlja Perez. „Kao odgovor na rezultate istraživanja, podsjećamo sve putnike da godišnji odmor može biti siguran i jednostavan. MasterCard i Lonely Planet Travel Guide savjetuju kako izvući najviše od odmora gdje god da se nalazili, i s bilo kojim budžetom.“, prenosi Poslovni Puls.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju