Prizori u kojima danas uživaju posjetitelji najljepših parkova u Italiji nastali su početkom 20. stoljeća. Gelasio Caetani i njegova majka Ada Wilbraham strastveno su putovali donoseći najrazličitije bilje s destinacija koje su posjećivali i sadili ga nedaleko od Rima u pokrajini Latina.

Vrtovi nimfa ime duguju najadama koje su prema grčkoj mitologiji vladale potocima, izvorima, rijekama i fontanama. Vrtovi se nalaze na brojnim listama najljepših na svijetu, a mnogi ih smatraju najljepšima u Italiji.

Zahvaljujući posebnoj, vlažnoj klimi zbog položaja uz rijeku i liticama koje je okružuju ovaj botanički vrt drveće i bilje stvaraju rajski ugođaj.
Jedno od blaga koje se mogu razgledati su ruševine crkve iz 10. stoljeća (Santa Maria Maggiore) s freskama iz 12. stoljeća, slikovitom, kristalno čistom rijekom preko koje vode drveni mostići.

Američki orah, ukrasna stabala jabuke, japanski javor, juka, žute begonije, orhideje, trešnje, lavanda, kao i himalajski i meksički borovi, kao i patuljasti šipak neki su od živih ukrasa koje vrijedi razgledati – bilo da vas zanima tematika ili se želite opustiti.

Nimfa vrtovi - 4 Nimfa vrtovi - 4 (Foto: Getty Images)

Stručnjaci su nabrojali ček 1300 različitih biljnih vrsta, uključujući i tropski avokado te banane.

Posjet je dopušten samo s vodičem, ali samo nekoliko dana u mjesecu (ukupno 27 dana godišnje) od travnja do studenog. Izleti kreću svakih deset minuta čak i u slučaju kiše ili guste magle.

Tuvalu Putovanja Otok na rubu nestajanja: "Bojimo se da nas ne proguta ocean"

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju