Palača u Peni
Smještena na Sintra Planini u Portugalu, palača Pena bila je dom kralja Ferdinanda. Palača je isprva bila mali jeronomitski samostan iz 16. stoljeća (od kojega je ostala samo kapela) koji je potpuno srušen u katastrofalnom potresu koji je uništio Lisabon 1755. godine. Ferdinand II. Portugalski ga je pretvorio u romantičarsku palaču kraljevske obitelji od 1842.-54. godine.

Dvorac Alcazar
Smješteni u srcu Španjolske nedaleko od Madrida, ovaj dvorac je jedan od simbola Španjolskog turizma. Upravo je ovaj dvorac poslužio kao inspiracija za poznati dvorac – simbol Walt Disneyja.

Dvorac Neuschwanstein
Jedan je od najpoznatijih dvoraca i romantičnih prizora na svijetu, te omiljeno turističko odredište. Svi znamo za ovaj dvorac i priče koje kruže o dvorcu. Što kažete na jednu noć sami u jednoj od ovih prostorija? Radije ne!

Dvorac Hohenzollern
Nalazi se u Njemačkoj, a datira u davno 1061. godinu. Prvi pisani dokument dvorac spominje već 1267. godine, a iako je prvobitna veličina i uređenje danas nepoznanica, možemo samo pretpostavljati kako je dvorac nekad izgledao.

Dvorac Walzin
Walzin se nalazi pokraj rijeke i ima brzake na tri strane, što ga je činilo lakim mjestom za obranu. Nalazi se na vrhu stijene te nudi pomalo romantične doživljaje za sve koji ga posjećuju. Gradnja ovog srednjovjekovnog dvorca je započela već u 13. stoljeću, no tek je u 15. privedena kraju.

Dvorac Eltz
Ovaj veličanstveni dvorac se nalazi na 70 metara visokoj stijeni okružen šumom u blizini rijeke Moselle. Ukoliko dr zaputite u ovaj dvorac doživjeti ćete predivu prirodu koja kao da je iz filma

Windsor castle
Ovaj dvorac je najstariji dvorac na svijetu koji je isključivo stambenog karaktera. To je dom kraljevske obitelji, a osim što je kraljičina kuća izvan Londona, dio ovog dvorca je otvoren za javnost.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju