Ljubitelji mačaka sada mogu svakodnevno ispijati kavu i istovremeno se igrati s mačkama. U ovom kafiću nalaze se mačke koje su odbacili njihovi vlasnici, ili samo one pokupljene s ceste.

Cilj ovog kafića je približavanje napuštenih mačaka potencijalnim vlasnicima. Svaku mačku koja vam se svidi - možete uzeti sa sobom, a za nju dobivati i godišnju zalihu hrane te besplatan pregled veterinara po potrebi kroz prvu godinu udomljenja. Sve mačke su zdrave te posjeduju valjane zdravstvene knjižice.

Iako Japanci naplaćuju igranje i hranjenje mačaka, Amerikanci su od ovog kafića uspjeli učiniti humanitaran karakter. Kavu u ovom kafiću ne poslužuju klasični konobari, nego educirano osoblje koje vam u svakom trenutku može dati savjet u vezi vaše mačke, ili vam nazvati dežurnog veterinara. Svakodnevno se u kafiću nalazi 16 mačaka, a čim se jedna posvoji - odmah se donosi nova maza. Mačke su veoma umiljate i prave mazilice, te rijetko koga ostavljaju ravnodušnim. Čujemo li mi to neko rađanje nove ideje i u našem dvorištu?
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju