Kad je u pitanu učenje španjolskog najbolji način za to je uputiti se u zemlju španjolskog govornog područja. Ali, koji zemlju izabrati? Iako ne postoji zemlja u kojoj je najbolje učiti španjolski, postoje neke koje su više preporučene od drugih.

Meksiko

Meksički naglasci su malo jači, a i dosta se razlikuju u pojedinim dijelovima zemlje, ali su zato daleko od najtežih za razumjeti. Najveća prednost Meksika su svakako prijateljski raspoloženi ljudi. Ako ćete se malčice mučiti prilikom naručivanja tacosa nahvalit će vas kao najboljeg studenta. Generalno je pravilo da su Meksikanci prilično strpljivi i spremni pomoći. Učenje španjolskog u Meksiku je kao vraćanje u prvi razred gdje vas učitelj pravo ispravi, a onda vas zagrli zbog truda.

Peru

Peruanci također imaju reputaciju prilično neutralnog naglaska. Ne govori mnogo ljudi engleski, posebice ne izvan većih gradova, tako da ćete stvarno biti bačeni u vatru sa svojim španjolskim. Kao i Meksikanci, stanovnici Perua isto tako će sa strpljenjem poslušati što imate za reći i onda vam ljubazno ukazati na sve pogreške koje ste izrekli.

Kolumbija

Zaboravite sve što ste naučili o Kolumbiji iz filma Maria Full of Grace. Kolumbija je prelijepa, prijateljski raspoložena, i da, sigurna zemlja. Isto tako, Kolumbijci govore prilično neutralan španjolski, bez raznih modifikacija, što ju čini idealnim mjestom za početnike. Njihov jednostavan naglasak učinit će komunikaciju jednostavnom za vas.

Ekvador

Ekvador je zemlja u kojoj ćete naići na mnogo sjevernoameričkih umirovljenika, a valuta je američki dolar. Iz tog razloga, lokalno stanovništvo je naviknuto na strance. Po jednoj strani to može biti dobro, a po drugoj i loše. Pošto su naviknuti na strance tako su i naviknuti na strance koji se bore sa svojim španjolskim, te su im stoga uvijek voljni pomoći. A s druge strane uvijek ćete naići na nekoga tko želi poboljšati svoj engleski te neće htjeti razgovarati s vama na španjolskom. Ali, ako inzistirate na španjolskom ovo je zemlja u kojoj ćete ga moći jako dobro izvježbati.

Sve u svemu, postoji 21 država u kojima je španjolski glavni jezik tako da imate puno opcija. Ako stvarno želite učiti španjolski u hodu morat ćete napraviti dobro istraživanje kamo poći, ali ovo su svakako četiri najbolje države koje morate uzeti u obzir.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju