Kada putujete Europom, postoje određene stvari koje očekujete vidjeti: neobična sela s krivudavim ulicama, stoljećima stare crkve i dvorce, povijesne i važne građevine te muzeji. No što ako živite u Americi i nije vam baš zgodno otići preko bare vidjeti stari kontinent? E pa u tom slučaju, i Amerika ima „konja za trku“, jer sljedeći gradovi nalikuju upravo na one u Europi.

Frankenmuth, Michigan

Grad inspiriran Njemačkom, Frankenmuth, nalazi se u dijelu "male Bavarske" u Michiganu. Ova šarmantna zajednica dom je niza tradicionalnih njemačkih atrakcija, uključujući repliku tornja sa satom Glockenspiel, ali i Božićnog sajma koji se tradicionalno održava.

Posjetitelji Frankenmutha mogu uživati u njemačkoj hrani i pivu, slušati bavarsku glazbu uživo i kupovati tradicionalne njemačke suvenire. To je savršeno mjesto za uživanje u autentičnoj njemačkoj kulturi — bez napuštanja Amerike.

Frankenmuth, Michigan Frankenmuth, Michigan (Foto: Shutterstock)

Leavenworth, Washington

Ovaj mali grad u državi Washington izgleda kao da pripada Alpama, ali zapravo se nalazi samo dva sata vožnje od Seattlea. Zamislite američki grad s crvenim krovovima, popločanim ulicama i šarmom stare Europe. Sada zamislite taj isti grad smješten u planinama Cascade i imat ćete prilično dobru predodžbu o tome kako izgleda Leavenworth u Washingtonu.

Grad je prepun arhitekture u bavarskom stilu, zbog čega izgleda kao da ste zakoračili ravno u scenu iz „Heidi“ ili filma „Moje pjesme, moji snovi“. Bilo da tražite jedinstveno mjesto za posjetiti na pacifičkom sjeverozapadu ili ste samo obožavatelj bavarske kulture, Leavenworth se svakako isplati obići.

Solvang, Kalifornija

Ovaj grad u južnoj Kaliforniji prvobitno su naselili danski imigranti 1911. godine i još uvijek je zadržao svoj šarm. Od koliba sa slamnatim krovovima i drvenih kuća do vjetrenjača i pekara, Solvang izgleda kao da je iz bajke. Nije ni čudo što ga često nazivaju "malom Danskom".

U Solvangu možete prošetati šarmantnim ulicama kojima se nižu kafići i trgovine koje prodaju dansku robu. Postoji čak i replika kipa Male sirene iz Kopenhagena. Kad ogladnite, možete uživati u jelima autentične danske kuhinje kao što su flæskesteg (pečena svinjetina) ili smørrebrød (vrsta sendviča).

Solvang, Kalifornija Solvang, Kalifornija (Foto: Shutterstock)

New Glarus, Wisconsin

Sa svojom arhitekturom u švicarskom stilu i alpskim okruženjem, New Glarus izgleda više kao kuće u švicarskim Alpama nego grad na srednjem zapadu. Ali ovo je samo jedna od mnogih stvari koje New Glarus čine jedinstvenim.

Grad su 1845. godine osnovali švicarski imigranti koji su bježali od ekonomske krize u svojoj domovini. Danas je New Glarus poznat po svom švicarskom naslijeđu – ali i pivu! New Glarus Brewing Company jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u gradu, a njihovo pivo Spotted Cow omiljeno je u Wisconsinu. Od slikovitih alpskih kuća i neobičnih dućana do ukusnog švicarskog sira i čokolade, New Glarus je savršeno mjesto da dobijete svoju dozu Švicarske.

St. Augustine, Florida

Sa svojom španjolskom kolonijalnom arhitekturom, uskim ulicama i starinskim kafićima, nije ni čudo da se St. Augustine često naziva "najstarijim gradom nacije". Osnovan 1565. godine od strane španjolskog istraživača Don Pedra Menendeza de Avilesa, St. Augustine ima dugu i bogatu povijest. A njegovi europski korijeni vidljivi su u svakom aspektu grada, od arhitekture do hrane.

Također, nijedan posjet Sv. Augustinu nije potpun bez obilaska slavnog Castillo de San Marcos, najstarije zidane utvrde u zemlji. Dakle, tražite li povijest, kulturu ili samo šarmantno mjesto za opuštanje, St. Augustine će vam se sigurno svidjeti.

Dobra stara Europa: 7 stvari koje treba napraviti bar jednom u životu Liverpool - 5 Napulj +0 Sagrada Familia, Barcelona

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju