Sastojci:
4 velika krumpira
150 grama crvene leće
300 grama namaza od indijskih oraščića
1 glavica cvjetače
1 luk
3 češnja češnjaka
1 čajna žličica soli
500 ml povrtnog temeljca
50 grama svježeg vlasca ili mladog luka
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
2. Operite krumpir, prepolovite ga i stavite peći s korom u pećnicu s prepolovljenom stranom okrenutom prema dnu papira za pečenje.
3. U drugi lim za pečenje stavite cvjetove cvjetače te ih pecite oko 30 minuta.
4. U tavi ispirjajte komadiće luka i češnjaka na umjerenoj temperaturi. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
5. U tavu dodajte crvenu leću i sol te povrtni temeljac. Pustite da tekućina zavrije pa zatim ostavite da se leća lagano kuha još 10 do 15 minuta.
6. Skuhanu leću pomiješajte s pečenom cvjetačom i namazom od indijskih oraščića.
7. Kada se krumpiri ispeku, pustite da se djelomično ohlade.
8. Izdubite dio krumpira i pomiješajte s ostatkom smjese. Posolite i popaprite po potrebi pa njime napunite polovice krumpira.
9. Vratite krumpire u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i zapecite još oko 10 minuta.
10. Ukrasite krumpire komadićima svježeg vlasca. Dobar tek!
Savjet plus:
Ovo je veganski recept, no možete ga modificirati namirnicama životinjskog porijekla. Krumpir možete zapeći s komadićima špeka, a umjesto namaza od indijskih oraščića staviti ribani sir.