Sastojci:
4 velika krumpira
150 grama crvene leće
300 grama namaza od indijskih oraščića
1 glavica cvjetače
1 luk
3 češnja češnjaka
1 čajna žličica soli
500 ml povrtnog temeljca
50 grama svježeg vlasca ili mladog luka

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Operite krumpir, prepolovite ga i stavite peći s korom u pećnicu s prepolovljenom stranom okrenutom prema dnu papira za pečenje.

3. U drugi lim za pečenje stavite cvjetove cvjetače te ih pecite oko 30 minuta.

4. U tavi ispirjajte komadiće luka i češnjaka na umjerenoj temperaturi. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.

5. U tavu dodajte crvenu leću i sol te povrtni temeljac. Pustite da tekućina zavrije pa zatim ostavite da se leća lagano kuha još 10 do 15 minuta.

6. Skuhanu leću pomiješajte s pečenom cvjetačom i namazom od indijskih oraščića.

7. Kada se krumpiri ispeku, pustite da se djelomično ohlade.

8. Izdubite dio krumpira i pomiješajte s ostatkom smjese. Posolite i popaprite po potrebi pa njime napunite polovice krumpira.

9. Vratite krumpire u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i zapecite još oko 10 minuta.

10. Ukrasite krumpire komadićima svježeg vlasca. Dobar tek!

Savjet plus:

Ovo je veganski recept, no možete ga modificirati namirnicama životinjskog porijekla. Krumpir možete zapeći s komadićima špeka, a umjesto namaza od indijskih oraščića staviti ribani sir.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju