Da je Hrvatska popularna destinacija među putnicima iz čitavog svijeta već znamo, a ove godine Lijepa naša je dobila i brojna turistička priznanja. Novo u nizu stiglo je krajem listopada, kada je Međimurskoj županiji i Turističkoj zajednici Međimurske županije uručena Švicarska turistička nagrada (The Swiss Tourism Award).

Ova nagrada etablirano je međunarodno priznanje koje za cilj ima promicanje kvalitetnog turizma, zaštitu i pozicioniranje prirodne i kulturne baštine zemalja, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga i proizvoda te pružanje mogućnosti prezentiranja osobitih odredišta švicarskoj javnosti. Međimurskoj županiji je uručena u sklopu svečanog otvaranja međunarodnog sajma turizma IViaggiatori.

Nagrada se dodjeljuje destinacijama s izvrsnom reputacijom na Internetu, s naglaskom na destinacije koje promiču održive oblike turizma i alternativa su tradicionalnom masovnom turizmu. Dodjeljuje se od 2006. godine, a ove godine uz Međimurje dobitnici su bile još pet destinacija iz Italije.

Predsjednik Znanstvenog odbora nagrade, Marco Pion, prilikom uručivanja nagrade poručio je kako je Međimurje regija koja u razvoju turizma primjenjuje najviše kvalitativne standarde te ih na portalu visitmedimurje.com i generalno kroz online prostor uspješno komunicira kao destinacija: kulturne, kulinarske i vinske tradicije u savršenoj ravnoteži između prošlosti i budućnosti, kazao je Pion.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula zahvalio se na nagradi istaknuvši kako je ovaj uspjeh međimurskog turizma moguć zahvaljujući sinergiji Međimurske županije, Toplica Sv. Martin i svih turističkih ponuđača, kao i Turističke zajednice.

> Cijeli svijet 'odabrao': Hrvatska je prema Googleu najpoželjnija zemlja za odmor

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju