Iako nostalgično još uvijek u ormaru čuvamo pokoju ljetnu krpicu u slučaju da nas sunce razveseli pokojim stupnjem više, jesen je tu, a zima sve bliže. Usprkos toploj jeseni, ovo je pravo vrijeme da krenete razmišljati o zimskim radostima, a mi nekako preferiramo skijanje.

Sasvim je nebitno jeste li vrhunski skijaš u rangu Janice Kostelić ili ćete ove sezone možda prvi put navući pancerice i ohrabriti se za svoj prvi spust, zimske vratolomije na snijegu prava su stvar za apsolutnu uživanciju tijekom zime.

Kako to, nažalost, u posljednje vrijeme biva kod nas u Hrvatskoj i regiji, snijeg se običava spustiti kad blagdansko ozračje već splasne i krenu školske i poslovne obaveze. Vjerujemo da i vas to polako iritira, zato vam od srca preporučujemo da ovaj put pripremite osobnu iskaznicu ili putovnicu i uputite se izvan Lijepe Naše.
 

Na primjer, turistički resorti i skijališta u Italiji i Francuskoj svake su godine zatrpani snijegom baš u pravo vrijeme i baš u pravoj mjeri. Zašto ne biste i vi uvježbavali svoje prve skijaške korake ili pak usavršavali tehniku spusta na istim skijalištima na kojima su i mnoga poznata skijaška imena odrađivala svoje treninge i pripreme?

Osim vrhunski uređenih skijališta i mogućnosti najma kompletne skijaške opreme, Italija i Francuska oduševit će vas delicijama specifičnima za onaj kraj. Uhvati li vas upala mišića ili samo umor nakon sati i sati aktivnog boravka na snijegu i svježem planinskom zraku, razbuditi i razmaziti možete se u brojnim wellnessima i spa-centrima koji su često dio samog resorta u kojem možete osigurati i svoj smještaj.

Doduše, svakako morate uzeti u obzir cijene samog smještaja, koje su nerijetko više od onih na koje smo navikli u Hrvatskoj. Ipak, recept je za to pravovremeno planiranje, a većina će vam agencija ponuditi i neke popuste prilikom nešto ranije rezervacije. Zato ne gubite vrijeme i ne odgađajte planiranje zimskih praznika. Isplanirajte idealno zimovanje na vrijeme i uštedite popriličnu svotu novca, jer koliko god zima u našim glavama djeluje kao daleka budućnost, ona je puno bliže nego što vam se čini. Provjerite ponude koje će vas oduševiti! 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju