Iako nostalgično još uvijek u ormaru čuvamo pokoju ljetnu krpicu u slučaju da nas sunce razveseli pokojim stupnjem više, jesen je tu, a zima sve bliže. Usprkos toploj jeseni, ovo je pravo vrijeme da krenete razmišljati o zimskim radostima, a mi nekako preferiramo skijanje.

Sasvim je nebitno jeste li vrhunski skijaš u rangu Janice Kostelić ili ćete ove sezone možda prvi put navući pancerice i ohrabriti se za svoj prvi spust, zimske vratolomije na snijegu prava su stvar za apsolutnu uživanciju tijekom zime.

Kako to, nažalost, u posljednje vrijeme biva kod nas u Hrvatskoj i regiji, snijeg se običava spustiti kad blagdansko ozračje već splasne i krenu školske i poslovne obaveze. Vjerujemo da i vas to polako iritira, zato vam od srca preporučujemo da ovaj put pripremite osobnu iskaznicu ili putovnicu i uputite se izvan Lijepe Naše.
 

Na primjer, turistički resorti i skijališta u Italiji i Francuskoj svake su godine zatrpani snijegom baš u pravo vrijeme i baš u pravoj mjeri. Zašto ne biste i vi uvježbavali svoje prve skijaške korake ili pak usavršavali tehniku spusta na istim skijalištima na kojima su i mnoga poznata skijaška imena odrađivala svoje treninge i pripreme?

Osim vrhunski uređenih skijališta i mogućnosti najma kompletne skijaške opreme, Italija i Francuska oduševit će vas delicijama specifičnima za onaj kraj. Uhvati li vas upala mišića ili samo umor nakon sati i sati aktivnog boravka na snijegu i svježem planinskom zraku, razbuditi i razmaziti možete se u brojnim wellnessima i spa-centrima koji su često dio samog resorta u kojem možete osigurati i svoj smještaj.

Doduše, svakako morate uzeti u obzir cijene samog smještaja, koje su nerijetko više od onih na koje smo navikli u Hrvatskoj. Ipak, recept je za to pravovremeno planiranje, a većina će vam agencija ponuditi i neke popuste prilikom nešto ranije rezervacije. Zato ne gubite vrijeme i ne odgađajte planiranje zimskih praznika. Isplanirajte idealno zimovanje na vrijeme i uštedite popriličnu svotu novca, jer koliko god zima u našim glavama djeluje kao daleka budućnost, ona je puno bliže nego što vam se čini. Provjerite ponude koje će vas oduševiti!