Priznajte, sa svih strana slušati kako je kul skijati se na Pohorju već vam polako ide na živce. Ali ne zato što slušate kako je ekipi bilo super, već zato što tamo još niste otišli. Greška, moramo priznati. Evo zašto.

Ako ste iz Zagreba, nemate više što razmišljati. Na vožnju do Pohorja potrošit ćete najviše sat vremena, stoga pripremite skije i nabacite osmijeh da vas na granici čim prije puste. 

Nećete u Sloveniji guštati samo u skijaškim atrakcijama i vratolomijama koje će iznenaditi i vas same, već bi bilo super da jedan dan odvojite i za razgledavanje onoga čime se Slovenci veoma ponose. Pričamo o Mariboru koji je ne samo pogodan za kulturno uzdizanje već i za šoping. No krenimo redom.

Naša je preporuka da obvezno posjetite Lent, najstariji dio grada u kojem će vas dočekati povijesna kula i ostaci zidina. Ako se volite fotkati kraj znamenitosti, onda je ovo bingo za vas.

Tu su još i Mariborski dvorac, Pokrajinski muzej, Židovski trg sa sinagogom, ali niste valjda mislili da će vaš posjet proći bez guštanja u prirodi, zar ne? Obvezno prošećite gradskim parkom u Mariboru, a izvrstan će vam pogled na grad osim Pohorja osigurati i Piramida. Ako volite šoping, zaputite se do Europarka. No ajmo malo i o skijanju.

Mariborsko Pohorje najveći je skijališni centar Slovenije i zove vas na uživanje. Tražili smo koji ćemo vam smještaj preporučiti, i odlučili se za Bellevue – Wellness & Ski Hotel**** i Bolfenk Wellness Hotel & Apartments****.

Bellevue se nalazi na platou Pohorja i oduševit će vas impresivnim spa-centrom i izvrsnom hranom u restoranima i barovima u kojima se poslužuju i lokalna i međunarodna jela. Naš je potonji odabir Bolfenk koji je uređen u stilu alpske planinske kuće i okružen je zimzelenim šumama. Pogledi su ovdje sigurno zadivljujući!

Koji god odabrali, nećete pogriješiti. Požurite, snijeg nas uveseljava u zadnje vrijeme, stoga ne propustite jedinstvenu priliku i „smučajte“ na Pohorju uz nevjerojatne ponude.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju