• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Poco Loco: Mjesto zbog kojeg će se turisti još više zaljubiti u Dubrovnik

Nagrađivana agencija za dizajn i oglašavanje Kuharić Matoš nakon mnogobrojnih kreativnih uspjeha nastavlja niz uz Poco Loco Fusion & Cocktail bar u Dubrovniku. Time Kuharić Matoš unose moderniji i originalniji stil u bogatu ponudu Starog grada i postaju nezaobilazan dio turističke ponude u Hrvatskoj...

Punkufer avatar placeholder
PR 15.07.2016 12:33 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore


Thinking about food? Are you…Poco Loco? Tada ste spremni za novu destinaciju Poco Loco Fusion & Cocktail Bar u Starom gradu u Dubrovniku. Zanimljivo ime Poco Loco i zvučni slogan s početka teksta potječe iz agencije za dizajn i oglašavanje Kuharić Matoš koja potpisuje vizualni identitet i komunikacijsku strategiju prateći osebujni karakter samog restorana.

Njihov najnoviji uradak iz kreativne kuhinje malo koga će ostaviti ravnodušnim jer je zamišljen kao kombinacija cocktail bara i fusion restorana, a specifičan je kako po svom imenu tako i po svemu ostalome.

Kako je krenula priča za Poco Loco

Nekada se tu radilo o dva različita ugostiteljska objekta smještena na suprotnim stranama trga Bunićeva poljana, u dvama tipološki sasvim različitim prostorima. Kako bi se ta dva prostora uspješno povezala u jednu originalnu priču, investitor je odlučio udružiti objekte zajedničkom terasom pri čemu je u jedan dio smještena kuhinja, a u drugi šank.



Ime Poco Loco i slogan Thinking about food? Are you…Poco Loco? prate ilustracije inspirirane Hermann Rorschachovim testovima u kojima gost može vidjeti razne gastro motive. Sam logotip nije fiksan već se preslaguje i mijenja na raznim aplikacijama u prostoru, signalizaciji i materijalima. U interijeru dominira metalni svjetleći logotip koji se savršeno uklapa u elegantni stil uređenja, a potpisuje ga Filip Gordon Frank koji dodaje:  'U manji prostor smješten je šank koji, ako zanemarimo omanji volumen toaletnog prostora, zauzima gotovo cijeli lokal. Kako se u sezoni gotovo sav posao odvija na terasi, nije bilo potrebe za smještanjem sjedećih mjesta u samome lokalu. Spomenuti prostor nalazi se u zaštićenom objektu pa su zahvati morali biti izvedeni poštujući zatečenu arhitekturu. Tako su, primjerice, stropne štukature morale ostati u izvornom obliku. Volumen postojećeg toaleta dizajner je pokušao "dematerijalizirati" oblačenjem zidova u zatamnjena ogledala, a zbog ograničenosti prostora, vodeći se istom analogijom, u ogledala je obukao i šank. Ulaz u prostor toaleta diskretno je naznačen profiliranom drvenom lajsnom koja se ponavlja i kao dekor na šanku. Zidovi su tretirani dekorativnom žbukom kako bi se zadržao duh minulih vremena. Kontrast je postignut upotrebom vrlo jednostavnih rasvjetnih tijela čije se "bogatstvo" odražava samo u odabiru materijala, a u ovom slučaju radi se o bakru. Kombinacija boja na decentan način prostoru daje dozu elegancije.'   



S druge pak strane, prostor u kojem je smještena kuhinja, prava je slika ostataka starih dubrovačkih interijera s kamenim zidovima s kojih je već odavno otpala žbuka. Za potrebe projekta svi su zidovi sanirani, a zahvat se sveo na oblikovanje šanka i pulta za izdavanje hrane. Cilj dizajnera bio je da se maksimalno naglasi dojam monumentalnosti koji ostavljaju stari kameni zidovi na svakoga tko uđe u prostor. Čitav je šank obučen u keramiku koja dočarava kamen, a na isti način tretirani su pod i zidovi u kuhinji. Dizajner se jedino poigrao površinskom obradom pločica pa su na taj način postignuti željeni efekti.

Dozu elegancije unijela su rasvjetna tijela koja su također dizajnerovo djelo, a napravljena su u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom Corda-projekt. Terasa je u neku ruku tampon zona između ta dva prostora. Dominantni elementi su dva velika suncobrana koji tlocrtno definiraju oblik terase, a prostorno ju oplemenjuju mobilne žardinjere koje ujedno služe i kao svojevrsni paravani, dajući gostima dozu privatnosti u odnosu na prolaznike. Betonska postolja skrivena su metalnim klupama također izrađenima prema zamisli dizajnera.

Što još kuha agencija Kuharić Matoš

U posljednjih par godina agencija Kuharić Matoš se profilirala u vodeću agenciju za kreiranje prepoznatljivih brendova u hrvatskom turizmu. Mogu se pohvaliti sa širokim rasponom djelovanja. Kreirali su vizualne identitete za neke od najvećih investicija u luksuznom hotelijerstvu, poput Hotela Bellevue, Boutique Hotela Alhambra & Villa Augusta i Ville Hortensie u prekrasnoj uvali Čikat na Lošinju. Osmislili su i identitete Vitality Hotela Punta, Family Hotela Vespera te Wellness Hotela Aurora također na Lošinju.



Potpisuju i identitete Boutique hotela Bevanda u Opatiji te Grand hotela Slavia u Baškoj Vodi. Oblikovali su i vizualne identitete nekih od najosebujnijih novih gastro destinacija u Hrvatskoj poput Portrait Bistro & Concept Storea Dubrovnik, novog restorana poznatog Chefa Jeffreya Velle, Porat Bar & Grilla u Dubrovniku te restorana Molo Bar & Food u Opatiji. Zaslužni su i za rebranding legendarnog zagrebačkog sandwich bara Pingvin u srcu Zagreba te jedne od ponajboljih slastičarni u Zagrebu Cukeraja.

Agenciju Kuharić Matoš su osnovali art direktori Luka Kuharić i Bojan Matoš u Zagrebu 2005. godine, a 2013. redove su pojačali s talentirani grafičkim dizajnerom Pavlom Kuharićem. Proteklih deset godina intenzivno rade i s jednim od naših najuspješnijih produkt dizajnera Filipom Gordonom Frankom. Koncipirana je kao fleksibilna, multidisciplinarna kreativna agencija s težištem na vrhunskom dizajnu. Među njihovim referencama su, između ostalih, Mobius Advertising Award, Moscow International Advertising Festival, Magdalena Award, Festo, Godišnja nagrada Hrvatskog dizajners

 

  • #gdje sjesti
  • #Poco Loco
  • #Dubrovnik
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neće vam ništa
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji će vas osvojiti orasima i karamelom
Nostalgija na tanjuru
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji ćete pripremiti za tren
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Bedekovčini ubio ženu pa sebe
SLIJEDI OČEVID
Strava u Zagorju! Ubio ženu pa sebe, cure detalji zločina
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
Pucnjava u Australiji
VIŠE JE ŽRTAVA
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Najmanje 10 ubijenih u pucnjavi na popularnoj plaži, među njima i djeca: "Prizori su šokantni"
show
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
Simona Mijoković snimljena na zagrebačkoj špici
rijedak izlazak
Simona Mijoković iznenadila pojavom na špici: Detalj u njezinoj ruci ukrao je pažnju
zdravlje
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Wow!
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
Kumovi: Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
KUMOVI
Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
putovanja
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Harry’s Piccolo u Spinnakeru
Harry's Piccolo

Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

Vrsni trio je uistinu usrećio goste koji su imali priliku prisustvovati gurmanskoj premijeri. Jela koja bude zanimanje kao da usporavaju vrijeme, zaustavljaju nas u trenutku i potiču na igru otkrivanja tekstura, mirisa i okusa... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Burek/Ilustracija Hrana i piće
    Preskupo?

    "Najskuplji burek u Hrvatskoj, a vjerojatno i na svijetu": Pekarnica u kojoj ćete jedan komad platiti 8 eura

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

  • Harry’s Piccolo u Spinnakeru Hrana i piće
    Harry's Piccolo

    Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close