Krstarenje Velikim koraljnim grebenom u novom kruzeru Le Champlain koji potpisuje tvrtka Cruise Line Ponant, mnogima će biti iskustvo koje neće nikad zaboraviti. I to ne samo zbog toga što se radi o novom luksuznom francuskom brodu iz serije Explorer - nego radi prozora u podmorje koji omogućuje pravu predstavu iz prvog reda posebno dizajniranih i neodoljivo udobnih naslonjača.Iako veličinom nije ni blizu najvećem kruzeru na svijetu: Gorostasni plutajući grad sa čak 2759 kabina i 18 paluba, Le Champlain će se sigurno naći na listi želja onih koji si mogu priuštiti takvo krstarenje. 

Ponant je sinonim za ekspedicijske plovidbe koje od brojnih avanturističkih destinacija uključuje i Antarktiku. Ono što Le Champlain čini osobito privlačnim je Plavo oko, prvi podvodni salon s golemim brodskim prozorima. Snimke morskog dna koje bilježe napredne kamere prikazuju se na velikim ekranima tako da gosti mogu tijekom plovidbe zaviriti u dubine.

Stručnjak Michel Redolfi razvio je hidrofone koji prenose zvukove mora u salon. Arhitekt Jacques Rougerie salon opisuje kao iskustvo svim osjetilima što pomaže putnicima da uđu u kožu Julesu Verneu i Jacques-Yves Cousteau. Le Champlain je najnoviji brod u seriji od šest kruzera Ponant Explorersa. Ime je dobio ime prema francuskom istraživaču i kartografu iz 17. stoljeća, Samuelu de Champlainu.

Plavo oko Plavo oko (Foto: Profimedia.hr)

Svi novi brodovi u posebnoj kolekciji su dizajnirani tako više nalikuju privatnim jahtama nego kruzerima. Svaka od 92 sobe ima balkon ili terasu, a deluxe apartmani imaju vanjski jacuzzi i osobnog batlera. Gostima su na raspolaganju bazeni, solarij, knjižnica, wellness, kao i mogućnosti raznih sportova i aktivnosti, poput vožnje kajakom ili padobranstva.

Po pisti voze auti i avioni! Je li ovo najopasniji aerodrom u Europi? Zračna luka Gibraltar - 2 Zračna luka Gibraltar - 1 Zračna luka Gibraltar - 4 +2 Zračna luka Gibraltar - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju