Nekad je pojam broda bio Titanik, ali svi znamo kako je najslavniji prekooceanski brod završio. S druge strane, najveći putnički brod na svijetu izgleda suviše moćno i čini se kako ga ne bi mogle potopiti ni sante leda niti išta drugo.

Kruzer nazvan "Symphony of the Seas" dugačak je 362, a visok 72 metra. U njegovu izgradnju uloženo je nešto više od milijardu eura. Da, dobro ste pročitali. Milijardu eura. No tu priči nije nipošto kraj.

Proteže se na nevjerojatnih 18 paluba, a težak je 227 tisuća tona. U vlasništvu je kompanije Royal Caribbean, a može primiti ukupno 6680 putnika raspoređenih u 2759 kabina. Na brodu se nalaze i 24 bazena, a male su šanse kako na brodu nećete upoznati mnoge svjetske kuhinje, s obzirom na to da se na ovoj plovećoj tvrđavi nalaze ukupno 22 restorana.

Symphony of the seas - 2 Symphony of the seas - 2 (Foto: Getty Images)

Naravno, ovdje su i nezaobilazni kasino, baš kao i kazališna dvorana, a postojanje kinodvorane suvišno je i spominjati. Koliko se pazilo na "sitne" užitke, govori i to da obitelji s djecom mogu rezervirati apartmane iz kojih se iz spavaćih soba u dnevne možete spustiti – toboganom.

Recimo samo još kako će ovaj kruzer titulu najvećeg putničkog broda na svijetu držati do 2021. godine, kada će tvrtka Royal Caribbean jednostavno izbaciti – veći brod.

A da mi više ne pričamo o ovom čudu na kojem sa zadovoljstvom krstare oni dubljeg džepa, preporučujemo da pogledate sljedeći video i uvjerite se kako ni na trenutak nismo pretjerali s opisom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju