Ako i inače ne volite letenje, možda bolje da preskočite ovaj članak, jer bi vas neke informacije iz njega mogle uznemiriti. Prevoženje pokojnika, udari munje i ostale (ne)poznate stvari u zračnom prometu su svakodnevica, pa je vrijeme da konačno saznate što se sve možda događa i na vašem letu.

Većina pilota doživjela je udar munje


Da i čini se da ih to previše ne brine. Tako je jedan izjavio kako je "samo čuo veliku buku i vidio bljesak" i to je bilo to. U svakom slučaju, nema straha, jer vam munja neće oboriti avion.

Mnogi avioni prevoze pokojnike i organe


Neki ljudi
umru daleko od mjesta na kojem bi trebali biti pokopani, pa ih treba transportirati, a ista je i stvar s prevoženjem organa. No, u pravilu nikad neće znati kako se s vama vozi pokojnik, jer je ukrcaj lijesa prilično diskretan.

Piloti su umorni, a nekad čak i spavaju u kokpitu


Više od 50 posto pilota iz Britanske asocijacije pilota priznalo je kako su bar jednom zaspali u kokpitu. To toliko ne brine jer je s njima uvijek kopilot, ali brine da ih se 29 posto probudilo iz sna i našlo kopilota kako spava.Rolls Royce testira avionske motore na neobičan način

Ispaljivanjem mrtvih kokoši, koje mogu letjeti do 300 kilometara na sat.

Na letu se može naći i sjekira

Kako bi se u slučaju potrebe lakše došlo do nekih dijelova aviona. Sjekiru je pokušao iskoristiti i pilot Germanwingsa, kad je shvatio kako se kopilot Andreas Lubitz zaključao u kokpit i pokušava srušiti avion. Nažalost, tu mu sjekira nije pomogla, pa je 150 ljudi izgubilo život zbog Lubitzove ludosti.

Slušalice koje dobijete nisu nove

Slušalice koje znate dobiti za vrijeme leta, nisu nipošto nove, unatoč tome što su zapakirane. Naime, one se očiste i pakiraju ponovno nazad.

Ovlasti pilota

Pilot ne upravlja samo avionom, već može i uhititi putnika, napisati kaznu, a u nekim slučajevima i napisati oporuku umirućeg putnika.

Turbulencije su češće u popodnevnim satima


Ukoliko ste nervozni, bukirajte jutarnji let jer su u popodnevnim satima češće turbulencije.

Piloti ne smiju jesti istu hranu

Razlog tome je mogućnost trovanja hranom, a ne smije se nipošto dogoditi da se oba pilota otruju hranom zbog sigurnosti putnika.


Akcija! Talijani prodaju kuće i stanove za 7,5 kuna Sambuca Sambuca Sambuca +1 Sambuca Toaleti se mogu otvoriti i izvana

Čak i ako se zaključate u wc, osoblje ga može otvoriti izvana.

Princ Charles i princ William ne smiju zajedno letjeti

Prema zapovijedi kraljice Elizabete II., njen sin i unuk nikad se ne smiju naći na istom letu. Naravno, riječ je o sigurnosnim razlozima.

Letenje je druga najsigurnija opcija tranporta

Daleko sigurnije od auta i brodova, a od letenja je tek sigurnija: vožnja liftom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju