Najstarija sirana na otoku Pagu, Paška sirana, proslavila je 70 godina postojanja s velikim brojem uzvanika na velikoj fešti u tvorničkom krugu. S ovom siranom započela je priča o najpoznatijem i najnagrađivanijem hrvatskom siru.

U čast velike obljetnice napravljen je i novi sir Pagus, koji neće ostati samo svečarski, već će zbog pozitivnog odjeka na tržištu biti uvršten u redovnu proizvodnju.Posebno je Pašku siranu razveselilo i to što je na njezinu proslavu došla i jedna gošća iz Amerike. Michele Buster iz tvrtke Forever Cheese, koja uvozi Paški sir i sir Dalmatinac od 2010. došla je specijalno iz New Yorka na proslavu 70. rođendana svog poslovnog partnera.

Brojni uzvanici uživali su u glasovima Klape Sol i delicijama pripremljenim od specijaliteta Paške sirane, koje spremao restoran Na Tale, a na prigodnom programu pjesmu Naš otok sunca izveo je i Dječji zbor Vijolice.

Ovom prekrasnom proslavom Paška sirana zaokružila je brojne aktivnosti kojima je tijekom čitave godine obilježavala svoj 70. jubilej.