Početak veljače u Novim Goricama tradicionalno je posvećena vinima i predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje obožavane kapljice. Movia, Simčić, Ščurek te Jakončič samo su neke od brojnih imena s etiketa zbog kojih vrijedi u petak 2. veljače posjetiti hvale vrijedan Park Wine Stars u Park, Casinò & Hotelu. Festival je logičan nastavak na više od 30 godina gurmanske tradicije hotela, kao i izvrstan položaj u vinorodnom području.

Na četvrtom po redu festivalu moći će se kušati vinska remek-djela iz Vipavske doline, Brda, Krasa i Slovenske Istre. Čak 27 vinara predstavit će se u restoranu Tiffany, a za kulinarsku čaroliju bit će zadužena petorica mladih chefova pod gastronomskom palicom Marina Furlana i Matjaža Šinigoja. Posjetitelje očekuje i bogati glazbeni program, uključujući i nastup francuske plesne skupine Bonsoir Paris.

Park, Casinò & Hotel Park, Casinò & Hotel (Foto: Facebook: @casinopark)

Blaž Vodopivec iz restorana Tiffany Hotel Parka pripremat će raviole punjene goveđim repom s kremom od celera i raguom od dimljene mrkve i prženim peršinom. Kuhar Tadej Jug iz Calypso Hotel Perle odlučio se za tunu u korici od palente s wakame algama, malinama i ljutikom. Poslužit će se i pačja prsa na pireu od jabuke s umakom od naranče te gorko-slatko mariniranim lukom i gelom od maline, jelo koje potpisuje Toni Ferizović, a alen Arbi Milošević zadužen je za slatko. Na kraju dolazi karamelizirani mousse od bijele čokolade s kruškom, amarettom i granolom.

 

Za Park Wine Stars organzatori festivala se svake godine trude osmisliti nešto posve novo i zadiviti posjetitelje kombinacijom biranog vina i jela. Večera s vinarima koji iz prve ruke otkrivaju svoja razmišljanja svakako je fantastična prilika vinoljupcima da porazgovaraju o svemu što ih zanima. Osim vinara za dodatna pitanja na raspolaganju su i sommelieri.

Ulazinice se mogu kupiti na stranicama hotela ili Eventima. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju