Mic Pripremi odrezaka Francuzi pristupaju s puno pažnje Pripremi odrezaka Francuzi pristupaju s puno pažnje (Foto: Stockfood) hael Jordan’s Steak House, restoran NBA legende Michaela Jordana, omiljeno je okupljalište poslovnjaka i u njemu dnevno ruča oko 10 tisuća ljudi. Osim što se ističe izvrsnim odrescima, restoran je poznat i po klasičnim jelima, onima od morskih plodova i osebujnim desertima.

Između ostalog, specijaliteti kuće su brancin na žaru s umakom od rajčica i njujorški gigantski pomfrit koje je chef Cenobio Canalizo pripremio ispred kamera TV kanala Spectrum 79. U reportaži koja se snimala za serijal “A Taste of New York” pojavio se ni manje ni više nego naš najpoznatiji dodatak jelima, nezaboravni suputnik svakog Hrvata koji je pobjegao iz domovine trbuhom za kruhom.

Glavni chef spomenutog restorana za prepremu jela koristi Vegetu jer, kako kaže, njihovim jelima daje bogatiji okus. "Koristimo Vegetu jer našim jelima mediteranske kuhinje i steakovima daje bogatiji okus. Bogatstvo arome raznih vrsta povrća usklađenih u kombinaciji koja ne opterećuje ribu ili meso nego upravo pojačava njihovu svježinu i zaokružuje kulinarsku priču, motivira me da pripremam još bolja jela, pa je Vegeta postala nezaobilazni dodatak jelima u našoj kuhinji’’, rekao je Cenobio Canalizo.

Restoran, koji je inače smješten u Grand Central Terminalu u samom središtu Manhattana na popularnoj 42 ulici, privlači mnoge posjetitelje jer samo dnevno pored njega prođe 700 tisuća Njujorčana i turista.

Vegeta i ostali Podravkini prehrambeni proizvodi izvoze se na američko i kanadsko tržište, gdje je svoje Predstavništvo otvorila 2005. godine.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju